Artis

Amsterdam

Persbericht

Artis na de storm

Gisterochtend heeft Artis uit voorzorg om 11.00 de poorten voor het publiek gesloten. De verzorgers hebben ook de dieren binnen gehaald. Zij hebben geen hinder van het noodweer ondervonden. De storm heeft wel enige schade veroorzaakt.

Vooral de monumentale bomen in Artis hebben onder de storm geleden. Van een aantal bomen zijn grote takken afgewaaid en verscheidene bomen zijn helemaal omgewaaid. Helaas is ook het nieuwe Vlinderpaviljoen niet gespaard. Een aantal gevelplaten werd door de wind meegevoerd. Een deel van de bijzondere aanplanting in het paviljoen heeft hierdoor schade opgelopen. Het merendeel van de vlinders is door toegesnelde Artismedewerkers in veiligheid gebracht. Op dit moment worden herstelwerkzaamheden aan het Vlinderpaviljoen uitgevoerd.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Terwijl de storm nog aan het uitrazen was heeft afgelopen nacht Tapir Aya een jong ter wereld gebracht na een draagtijd van dertien maanden. Moeder en kind maken het goed. De eerste dagen blijven zij nog binnen en zullen ze voor bezoekers nog niet te zien zijn.