Persbericht Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 19-01-2007

Getuigen gezocht van woninginbraken

SOEST Bij twee inbraken in woningen aan de Dokter Rupertlaan en de Koninginnelaan donderdagavond is de dader overlopen.

Tussen 19.30 en 20.30 uur kwam de bewoonster van de woning aan de Dokter Rupertlaan thuis. Zij hoorde boven lawaai. Ze dacht dat ze een raam open had laten staan en nam een kijkje. Op het balkon ontwaarde ze een onbekende man, die bij het zien van de vrouw er vandoor ging.

Getuigen kwamen omstreeks 20.30 uur oog in oog te staan met een vermoedelijke inbreker die had geprobeerd een flatscreen-tv weg te nemen uit een woning aan de Koniginnelaan. Omdat ze dachten dat het de bewoner was, groetten ze vriendelijk. De man groette echter niet terug en liep door in de richting van de Beckeringhstraat. Later bleek dat er een inbraak had plaatsgevonden in de woning. Kennelijk was de dader gestoord in zijn bezigheden en is hij gevlucht.

Mogelijk gaat het om dezelfde man. De getuigen spraken in beide gevallen van een blanke man van circa 1.80 meter lang met een donkere gebreide muts met een rode streep. Het zou echter ook om twee verschillende mannen kunnen gaan.

De politie verzoekt eventuele andere getuigen die informatie hebben, contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord: 0900 88 44.