Mazda

17-1-2007

25x Mazda5 voor regiotaxi de Vallei

Regiotaxi De Vallei, één van de vervoerders voor Regiotaxi Gelderland, heeft de afgelopen week 25 nieuwe Mazda5n in gebruik genomen. De witte taxis, voorzien van de nieuwste datacommunicatieapparatuur, werden afgeleverd door de Mazda-dealer in de regio, Leewis Autobedrijf in Veenendaal.

De nieuwe Mazdas rijden in de plaatsen Barneveld, Ede, Rhenen, Veenendaal en Wageningen. Regiotaxi De Vallei omvat 85 taxis, personenbussen en rolstoelbussen, waarmee dagelijks vele passagiers worden vervoerd. Hoewel de Regiotaxi vooral wordt gebruikt door mensen met een beperking maken ook steeds meer andere reizigers gebruik van deze vorm van aanvullend openbaar vervoer om bij station of bushalte te komen.

De keuze voor de Mazda5 is mede gemaakt op basis van goede ervaringen met zn voorganger, de Mazda Premacy. Deze midi-MPV werd door de klanten vooral gewaardeerd om zijn gemakkelijke instap en praktische bagageruimte, aspecten die bij de nieuwe Mazda5 alleen maar verbeterd zijn. De Gezinsauto van het Jaar 2006 is een moderne midi-MPV, die zich in zijn segment onderscheidt met de unieke twee schuifdeuren, het eerste model in zijn klasse dat deze ruime en gemakkelijke instapmogelijkheid biedt. De hoge zit en praktische schuifdeuren maken van deze auto een ideale taxi.

Het taxibedrijf heeft daarnaast gekeken naar milieuaspecten, betrouwbaarheid en gunstige kilometerprijs. Alle 25 Mazda5n zijn van het type Touring, voorzien van een 2.0 liter CiTD common rail turbodieselmotor met 110 pk, zesversnellingsbak en vanzelfsprekend een roetfilter. Standaard is elke Mazda5 voorzien van actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen als zes airbags, gordelspanners met spankrachtbegrenzers, ABS, EBD en mechanische brake assist.