De Unie


Arbeidsvoorwaardenbeleid 2007: Voorrang voor koopkracht en vitaliteit

Hoofdlijnen Arbeidsvoorwaardenbeleid 2007
'Voorrang voor koopkracht en vitaliteit'

Toenemende concurrentie, zelfbewuste en veeleisende klanten en medewerkers stellen nieuwe eisen aan de managementstructuur van organisaties; er is behoefte aan meer ondernemerschap en zeggenschap op de werkvloer. Daardoor kantelen de machtsverhoudingen in organisaties. Het middenkader wordt hierbij geconfronteerd met de complexiteit van de te managen werkprocessen. Om operationele effectiviteit te kunnen bewerkstelligen worden van middenmanagers competenties verwacht op de gebieden: klantgerichtheid, organisatiebewustzijn, leidinggeven aan groepen, resultaatgerichtheid, organiseren, totaal coaching en leidinggeven individueel. Als alternatieve competenties gelden: ondernemerschap, marktgerichtheid, innovatievermogen, onderhandelen, visie ontwikkelen en uitdragen. Dat vraagt om coördinatie van het primaire proces, invulling geven aan de sociale functie en verticale en horizontale afstemming. Om deze redenen stelt De Unie het âempowermentâ van de middenmanagers centraal in het arbeidsvoorwaardenbeleid 2007.

Drie hoofdpunten
Voor De Unie gaat het dan om drie hoofdpunten van beleid:
1. Dynamiek van het middenmanagement

2. Koopkrachtverbetering middengroepen

3. Vitaliteit

Groei door juiste balans tussen economische en sociale waarden De Nederlandse economie herstelt onder andere door verhoogde consumentenbestedingen, de groei van de export en afnemende bezuinigingen door de overheid. Belangrijk voor een verder groeipad is het voldoende benutten van het economisch potentieel. Verhoging van de arbeidsparticipatie en meer arbeidsmarktdynamiek zijn de komende jaren noodzakelijk om de economie structureel te versterken. Maar ook een ondernemender cultuur en meer investeringen in kwalificaties van mensen zijn nodig om te anticiperen op demografische ontwikkelingen zoals de vergrijzing, de technologische ontwikkelingen en de internationalisering van de economie en de arbeidsmarkten het hoofd te kunnen bieden. In die zin kan De Unie het SER Middellange Termijnadvies âWelvaartsgroei door en voor iedereenâ onderschrijven. Echter, er zullen duidelijke keuzes gemaakt moeten worden. Daarbij streeft De Unie naar een groeipad gebaseerd op een juiste balans tussen economische waarden en sociale waarden.

Koopkrachtverbetering, sociale innovatie en vitaliteit zijn voor De Unie cruciale punten om te werken aan duurzame groei en werknemers een werkplek te bieden die zij wensen en verdienen, waar zij zich prettig voelen en van waaruit zij zich verder kunnen ontwikkelen. De Unie treedt het arbeidsvoorwaardenoverleg in 2007 dan ook tegemoet onder het motto âVoorrang voor koopkracht en vitaliteitâ.
---

Download


* Arbeidsvoorwaardenbeleid 2007 - Hoofdlijnennotitie
* Arbeidsvoorwaardenbeleid 2007 - Technische notitie


* 4.1 Herziene versie WW

Quote: 'Succes kun je maken'

Aanvullingen

Pensioenwet

WAO-hiaat

WGA-premie

ANW-hiaatverzekering

Kinderopvang

Arbeidstijdenwet

Vrijwilligerswerk

Diversiteit