Ingezonden persbericht


Filmcursussen in het Louis Hartlooper Complex

vanaf januari 2007

De Louis Hartlooper Stichting organiseert regelmatig cursussen op het gebied van film.

Deze cursussen zijn bedoeld voor een breed publiek, waarbij specifieke voorkennis of achtergrond niet van belang is. De lessen vinden plaats tussen 20.00 en 22.00 uur in zaal 5, "Das Kabinett", van het Louis Hartlooper Complex. Tijdens de laatste les ontvangen alle deelnemers een certificaat.

"Film, een culturele hoeksteen" onder leiding van Lukas Evers Vanaf woensdag 17 januari 2007 wordt de cursus 'Film, een culturele hoeksteen' onder leiding van Lukas Evers, kunst- en cultuurdocent, aangeboden. In deze cursus wordt op een actieve manier de filmgeschiedenis bestudeerd. Aan de hand van originele opdrachten, zorgvuldig uitgekozen fragmenten en discussies zal de filmgeschiedenis vanuit verschillende culturele invalshoeken worden behandeld. Cursusdata: woensdag 17, 24, 31 januari, 7, 14, 28 februari en 7 maart.

"De Nederlandse film" onder leiding van Tessel Schmidt Vanaf 16 januari 2007 gaat de cursus 'De Nederlandse Film' van start, onder leiding van mediadramaturge Tessel Schmidt. Altijd al willen weten hoe rijkelijk onze filmcultuur eruit ziet? Wat de voorlopers waren van films als Simon en Zwartboek? En wat er zo kenmerkend is aan de films uit ons koude kikkerlandje? Deze cursus gaat in op de geschiedenis van de Nederlandse film. Aan de hand van vele filmfragmenten krijgt de cursist een goed overzicht van de verschillende makers en filmgenres uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Ook zal er elke les een discussie gevoerd gaan worden. Cursusdata: dinsdag 16, 23, 30 januari, 6, 13, 20 en 27 februari.

Een cursus kost 100 euro, te betalen aan de kassa van het Louis Hartlooper Complex.

Betaling van het cursusgeld is tevens bevestiging van deelname.

Na afloop van de cursussen ontvangen de deelnemers een certificaat! Voor informatie kunt u mailen naar stichting@hartlooper.nl en kunt u terecht op www.hartlooper.nl

---- --