Opsporing Verzocht

Maandag 15 januari 2007 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 16 januari 2007 (+ 21.50 uur / Ned.1)

Twee berovingen in Rotterdam
Vermoedelijke moord in Boxtel
Diefstal portemonnee in Rotterdam
Gewapende overval in Doetinchem
Moord Piet Besuijen in Lierop
Gestolen sieraden in Tilburg
Gestolen sieraden in Dordrecht
Schietpartij bij bioscoop in Hilversum
Resultaten uitzending 9 januari en eventueel opgeloste zaken

Den Bosch: Vondst dode baby

Rotterdam: Twee berovingen

Donderdagochtend 4 januari wordt in het recreatiegebied Het Engelermeer in Den Bosch het levenloze lichaampje gevonden van een pasgeboren baby. De politie zoekt de moeder van de baby en roept ook de direct betrokkenen uit haar omgeving op om zich te melden. Net als mensen die iets opvallends hebben gezien in de buurt van de vindplaats. De politie komt dinsdag met de laatste ontwikkelingen in deze zaak.

In één week tijd, eind oktober/begin november, wordt geprobeerd om in Rotterdam twee taxichauffeurs te beroven. Bij de één lukt het, bij de ander niet. De dader wordt in elk geval beide keren gefilmd door een bewakingscamera. Opsporing Verzocht toont de uitstekende beelden. Lierop: Moord 77-jarige Piet Besuijen
Boxtel: Vermoedelijke moord

Vrijdag 27 oktober 2006 wordt in het bos de Blauwe Kei in Lierop het lichaam gevonden van Piet Besuijen. Hij is door messteken om het leven gekomen. De Blauwe Kei staat bekend als homo ontmoetingsplaats en Besuijen kwam hier regelmatig, maar was altijd voor 18.00 uur weer weg. Donderdag 26 oktober alarmeren andere bezoekers dan ook de politie als de auto van Besuijen er ná dit tijdstip nog staat.

Sinds maandag 12 oktober 1998 is de toen 34- jarige Marokkaan Rachid El Oiryachi uit Helmond spoorloos. Hij is voor het laatst gezien als hij een huis in Boxtel verlaat. De politie houdt sinds 2001 rekening met moord. Mede na tips na een uitzending van Opsporing Verzocht op 10 december 2001, is een tiental mensen aangehouden. Maar wat er met Rachid is gebeurd blijft een raadsel. Begin vorig jaar ontvangt de politie een anonieme briefkaart en een anonieme brief. Beide poststukken brengt de politie in verband met de verdwijning van Rachid.

Hilversum: Schietpartij bij bioscoop
Doetinchem: Gewapende overval

Zondagavond 26 november 2006 schiet een onbekende dader een aantal kogels af op bioscoop Eurocinema in Hilversum. Het schietincident houdt mogelijk verband met een vechtpartij een uur eerder op de avond, in zaal 1 van de bioscoop.

Vrijdagochtend 24 november 2006 wordt een Lidl supermarkt in Doetinchem overvallen. Twee daders dringen het pand binnen en een derde heeft waarschijnlijk buiten op de uitkijk gestaan. Drie medewerkers worden met een vuurwapen bedreigd. Uiteindelijk worden ze vastgebonden achtergelaten en gaan de daders er met een geldbedrag vandoor.