Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 15 januari

BERGEN OP ZOOM, 15 januari 2007

Diefstal motor

RUCPHEN: Op zondag is tussen 14.00 uur en 15.00 uur een motorfiets gestolen aan de Postbaan. De rode Suzuki van type GSF 400 met kenteken ML-43-TZ stond geparkeerd en op slot. Toen de eigenaar een uur later zijn motor wilde ophalen, was deze verdwenen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man aangehouden na vondst hennepkwekerij

OSSENDRECHT: De politie ontdekte op maandagmiddag een hennepkwekerij in een woning aan de Aanwas. In de woning zijn 215 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. Een medewerker van het energiebedrijf constateerde dat er sprake was van stroomdiefstal. De bewoner van het pand, een 41-jarige man is aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie neemt aangifte van mishandeling op

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vandaag aangifte opgenomen van mishandeling. Een 21-jarige man uit Bergen op Zoom liep op zaterdag omstreeks 02.30 uur over de Lievevrouwestraat, toen hij een bekende tegen kwam. Hij maakte een opmerking tegen de man die blijkbaar verkeerd viel. De man werd kwaad en gaf de Bergenaar meerdere kopstoten. Hij heeft als gevolg hiervan een lichte hersenschudding en beschadigingen aan zijn gebit.

Man aangehouden na melding inbraak

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op maandag rond 02.30 uur melding van een inbraak aan de Vierlinghweg. Een getuige zag een persoon aan het hek van een bedrijf morrelen. De politie ging een kijkje nemen. Ze hield aan de Van Wamelweg een 27-jarige man uit Hoogerheide aan. Hij werd gezien bij het pand en was in bezit van inbrekersgereedschap. Het hekwerk vertoonde sporen van braak. De verdachte is na verhoor op maandagmiddag in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg