Ministerie van Justitie

Nieuw kwartaalbericht Jeugd terecht

Nieuwsbericht | 15-01-2007

Het laatste kwartaalbericht Jeugd terecht is uit. In dit dubbeldikke nummer staan de belangrijkste en meest opvallende resultaten van vier jaar Jeugd terecht, het actieprogramma tegen jeugdcriminaliteit.

In dit kwartaalbericht Jeugd terecht vindt u o.a. de volgende onderwerpen:

Driegesprek - Directeur Peter Levenkamp, procureur-generaal Rieke Samson-Geerlings en programmamanager Francien Anker geven hun visie op vier jaar Jeugd terecht. Van de verschillen met vier jaar geleden én de groei van de ketensamenwerking tot een mogelijke minister voor Jeugd.

Meningen - Verspreid door het kwartaalbericht: wat zien de ketenpartners als prioriteiten voor de toekomst?

JCO Support - Rotterdam bijt spits af voor de landelijke invoering van JCO Support.

Doorlooptijden - Naast de statistieken ook het verhaal áchter de cijfers van Maastricht. En: hoe versnelden de ketenpartners de doorlooptijden?

Nazorg - In Brede werken jeugdinrichting en jeugdreclassering nauw samen voor een goede nazorg van jongeren. Hoe verloopt dat?

Effectief - Een voorlopige erkenning voor een gedragsinterventie van De Doggershoek in Den Helder Directeur Taco Keulen blikt terug ...

Herstelgesprekken - Stichting Slachtoffer in Beeld begeleidt landelijke invoering slachtoffer-dadergesprekken

Nachtdetentie - Wat zijn de ervaringen van Amsterdam en Utrecht?

Minister Ernst Hirsch Ballin -De visie van de huidige minister van Justitie op de aanpak van jeugdcriminaliteit, waaronder de inzet van de overheid én de rol van de ouders.