Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Politie houdt 15 jongeren aan voor openlijke geweldpleging
Publicatiedatum: 15-1-2007 10:51:27

Bemmel De politie heeft sinds begin december jl. 15 jongeren aangehouden op verdenking van brandstichting en openlijke geweldpleging. De jongeren worden verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting bij het jeugdcentrum in Bemmel op 29 november jl. De jongeren variëren in de leeftijd 16-19 jaar. Zij zijn afkomstig uit Bemmel, Huissen en Haalderen. Drie jongens worden tevens verdacht van betrokkenheid bij vernielingen, gepleegd begin december in Bemmel.

De brand bij het jeugdcentrum ontstond doordat enkele rieten stoelen achter het gebouw in de brand waren gestoken. Dankzij alert optreden van een getuige, die de brandende stoelen van de gevel wegtrok en uit elkaar trok, werd voorkomen dat de vlammen oversloegen op het jeugdcentrum. De politie startte direct met het onderzoek. Mede dankzij tips van getuigen konden de verdachten worden aangehouden.

Meerdere feiten aan het licht
Tijdens het onderzoek werden drie aangehouden jongens van 15, 16 en 18 jaar uit Haalderen (2) en Bemmel ook verdacht van betrokkenheid bij vernielingen gepleegd in december jl. Zij worden verdacht van het gooien van eieren tegen ruiten, vernielingen op de carpoolplaats en het kapot gooien van een ruit bij een bedrijf in Bemmel. De politie maakt proces-verbaal op en stuurt dit naar het openbaar ministerie.

/////////////////
Contactpersoon redactie (