Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Vethuizen - vermiste Ulftenaar gevonden                   |
De politie maakt bekend dat maandagmiddag (15/1) in het water van de Kempersplas in Vethuizen het stoffelijk overschot van een man is aangetroffen. Het gaat hierbij zeer waarschijnlijk om de sinds half november vermiste Rinus Epping (46) uit Ulft. Morgen moet specialistisch onderzoek de uiteindelijke zekerheid geven. De politie gaat er niet van uit dat de man slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Op zaterdag 18 november werden er bij de recreatieplas kleding en een horloge gevonden. De politie werd geïnformeerd en men kreeg niet direct duidelijkheid over de herkomst van de gevonden spullen. Toen op maandag 20 november de vermissing van een 46-jarige Ulftenaar door een familielid werd gemeld, kon direct een link met de aangetroffen spullen worden gelegd. De man verkeerde in depressieve toestand.

Sindsdien zijn er diverse zoekacties in de Kempersplas geweest. Zo hebben duikers van de brandweer, de reddingshondenbrigade uit Westervoort en een helikopter en een boot van het Korps Landelijke Politiediensten afgelopen periode bij verschillende zoekacties hun bijdrage geleverd. Ook werd er meerdere malen door zoekhonden van de Stichting Signi uit Renkum naar het stoffelijk overschot van de man gezocht. Bij alle zoektochten gaven de gespecia-liseerde honden een signaal dat het stoffelijk overschot in de plas zou moeten liggen.

Gisteren nog hebben duikers en honden van de Stichting Signi zoekhonden in de Kempersplas naar de vermiste man gezocht.Vandaag zag een buurtbewoonster het stoffelijk overschot drijven, waarna zij de politie waarschuwde.

Het stoffelijk overschot is door de brandweer geborgen en uit de persoons- en kleding-omschrijving blijkt, dat het zeer waarschijnlijk om de vermiste Epping gaat. De familie is inmiddels op de hoogte gebracht.

Morgen moet specialistisch onderzoek de volledige duidelijkheid geven.

Einde bericht
---


---


---

---- --