Ingezonden persbericht


Amersfoort, 15 januari 2007

NIEUWSBERICHT

Conceptronic introduceert 1-2-3 Powerplug 200 Mbps oplossingen in samenwerking met DS2 / UPA

Als goede start van 2007 presenteert Conceptronic haar nieuwste 1-2-3 Powerplug oplossingen. Deze bieden elke thuisgebruiker de mogelijkheid om een snel en eenvoudig thuis netwerk te creëren tot 200 Mbps door `gewoon' het electriciteitsnetwerk te gebruiken. Voor deze oplossingen heeft Conceptronic gekozen voor de DS2 technologie die gebaseerd is op de UPA standaard.

Creëer een SNEL thuis netwerk!
Met de Conceptronic 1-2-3 Powerplug 200Mbps oplossingen kunt u elke wandcontactdoos gebruiken om de internetverbinding, muziek, films en bestanden tot 200 meter*. De Powerplug oplossing is geschikt voor Windows computers, XBOXTM, XBOX 360TM, Wii TM, PlayStation IITM en PlayStation IIITM, dus u kunt zelfs uw game console aansluiten op Internet!
Het is de makkelijkste oplossing om in 3 simpele stappen snel een thuis netwerk te creëren zonder extra kabels! U heeft geen gecompliceerde software installaties nodig en de enige kabel die u nodig heeft is vanaf het stopcontact naar uw computer.


1-2-3 Powerplug single Network Adapter 1-2-3 Powerplug Network Starter Pack

De single adapter oplossing is bedoeld voor het uitbreiden van uw 1-2-3 Powerplug netwerk (CPNP200).
Het starterspakket biedt 2 Powerplugs voor de eerste opzet van het netwerk wat slechts enkele minuten duurt (CPNP200P).

Conceptronic en DS2 / UPA
Conceptronic heeft DS2 geselecteerd vanwege de snelle UPA technologie, de eenvoudige installatie en de leidinggevende positie in audio/video streaming oplossingen (zoals XBOXTM live en Wii TM).
Verder hebben meer bekende bedrijven succesvol gekozen voor DS, zoals: D-Link, Netgear, Toshiba, Telefonica, Belgacom en Telecom Italia. Een partnership tussen Conceptronic en DS2 was daarom geen verrassing. Zowel Conceptronic als DS2 beschouwen Spanje als een van de belangrijkste markten. "Conceptronic is zeer actief in zowel het distributie- als retailkanaal, vooral in Europa. Samen kunnen we voor een snelle lancering zorgen, zodat iedereen kan profiteren van deze nieuwe, snelle netwerkoplossingen" zegt Gerben Romijn, Directeur 2L International B.V. "We zijn zeer verheugd om met Conceptronic te werken. De 1-2-3- Powerplug adapter heeft het certificaat Universal Powerline Association (UPA) verkregen, een garantie van universele connectiviteit voor thuis netwerken en IPTV oplossingen. Het is niet alleen eenvoudig te installeren, het is ook een geweldig netwerk product voor applicaties die veel bandbreedte vereisen zoals online gaming of video streaming door het huis" zegt Jorge Blasco, CEO bij DS2.

Over Conceptronic
Binnen 6 jaar tijd heeft Conceptronic een belangrijke positie ingenomen in de mobility & connectivity markt. Conceptronic heeft een sterk netwerk van distributeurs en retailers in meer dan 30 landen

binnen en buiten Europa. Conceptronic biedt een product spectrum met een onderscheidend vermogen. De complete range bestaat uit 5 groepen en elke groep heeft zijn eigen kleur voor herkenning in de shops. Naast deze oplossingen heeft Conceptronic 2 lijnen in de markt geïntroduceerd; een complete serie opslagoplossingen onder de familienaam Grab'n'GO collection en daarnaast de Lounge collection, die gebruiksvriendelijke producten in `jouw persoonlijke chill-out zone' biedt. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.conceptronic.net.

Over DS2
DS2 is de grootste leverancier ter wereld van de 200 Mbps-technologie die thuisnetwerken en breedbandtoegang via de elektrische leidingen, coaxkabel en telefoondraad mogelijk maakt. DS2 speelde in deze sector een leidinggevende rol toen het de 200 Mbps chipsets introduceerde en daarmee de snelste en best presterende oplossing bood voor simultane gegevens, digitale audiotransmissie en hoge-definitie videotranmissie. Twee superieure industriële groepen, de Universal Powerline Association (UPA) en het Consortium van de Europese Unie OPERA (Open PLC European Research Alliance) hebben de DS2-technologie aanvaard ter ondersteuning van standaard gecertificeerde producten voor meerdere leveranciers. Voor meer informatie, zie www.ds2.es


* Veilige werking tot 200 meter (snelheid is afhankelijk van de kwaliteit van uw electriciteitsnetwerk) Alle vermelde merken zijn (geregistreerde) handelsmerken en eigendom van hun gewaardeerde eigenaars.

Conceptronic - het Europees geregistreerde communicatiemerk van Tulip Computers - is specialist op gebied van mobility & connectivity, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :

Conceptronic

2L International B.V. (a Tulip Company)
Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT, The Netherlands
Tel: +31 (0)33 - 45.49.450
Fax: +31 (0)33 - 45.49.460
E-mail: info@conceptronic.net
Internet: BEKIJK ONZE NIEUWE WEBSITE: www.conceptronic.net

Design of Systems on Silicon (DS2)
Calle Charles Robert Darwin, 2
46980, Paterna (Valencia), Spain
Tel: +34 96 136 60 04
Fax: +34 96 136 62 50
E-mail: info@ds2.es
Internet: www.ds2.es


---- --