Port of Rotterdam

Erasmus-econoom Peter de Langen stapt over naar Havenbedrijf Rotterdam

15-01-2007

Peter de Langen is per 1 januari in dienst getreden van het Havenbedrijf Rotterdam.

De Langen (1973) was bijna tien jaar verbonden aan de leerstoel Haveneconomie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bij het Havenbedrijf Rotterdam richt hij zich vooral op het analyseren van (economische) ontwikkelingen in de logistieke sector en het vertalen daarvan naar kansen voor de ontwikkeling van de haven en de strategie van het Havenbedrijf.

Bij de Erasmus Universteit hield De Langen zich bezig met onderwijs, onderzoek en adviesopdrachten voor derden. In 2004 promoveerde hij op het onderwerp 'concurrentiekracht van havenclusters'. De Langen was gastdocent aan de TU Delft, de Rijksuniversiteit Utrecht en in Antwerpen, Pireaus en Shanghai. Hij is een veelgeziene spreker op congressen en leverde de afgelopen jaren een inhoudelijke bijdrage aan het jaarlijkse Havendebat in Rotterdam.

De Langen blijft vanuit zijn nieuwe functie nauw betrokken bij het haveneconomisch onderzoek aan de Erasmus Universiteit. Om de relatie tussen Havenbedrijf en de leerstoel Haveneconomie te versterken is hij een dag per week gedetacheerd bij de universiteit voor het doen van onderzoek en het geven van onderwijs.