Saxion Hogescholen
BR>

ma 15 januari 2007

Opleiding Fysiotherapie krijgt bijzondere internationale erkenning.

De opleiding Fysiotherapie van Saxion Hogescholen heeft van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), als eerste opleiding in Nederland, het bijzonder keurmerk `Internationale Oriëntatie' gekregen.

Alle hbo-opleidingen in Nederland moeten een keer per zes jaar via een officiële procedure, een zogenaamde accreditatie, hun kwaliteit door de NVAO laten meten. Daarbij is het mogelijk een bijzonder kenmerk mee te laten beoordelen. De opleiding Fysiotherapie heeft in 2005/2006 naar het oordeel van de NVAO een succesvolle accreditatie doorlopen. Eind december 2006 is bekendgemaakt dat daarnaast het bijzonder kenmerk `Internationale Oriëntatie' is toegekend.

De opleiding Fysiotherapie heeft sinds ruim tien jaar internationalisering hoog in het vaandel staan. Dat komt onder andere tot uiting in het grote aantal buitenlandse studenten en diverse buitenlandse projecten waarin zowel Nederlandse als buitenlandse studenten participeren. De opleiding kent onderwijsprogramma's in het Nederlands, Duits en Engels. Het Engelstalig onderwijs wordt in samenwerking met andere landen vormgegeven. Er is een omvangrijk buitenlandse netwerk en er zijn overeenkomsten met internationale partners. De opleiding heeft veel buitenlandse docenten en docenten met ervaring in het buitenland in dienst. Internationalisering speelt ook een belangrijke rol bij het lectoraat waarin met buitenlandse partners uitvoering wordt gegeven aan onderzoeksprojecten. Zo wordt op alle fronten gewerkt aan de internationale beroepsontwikkeling. Hiermee is de opleiding volgens de NVAO "in haar opzet uniek in Nederland".


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------