Ingezonden persbericht


Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 15 januari 2007
Onderwerp: Gemeente Heerde: nabestaanden slachtoffers staan centraal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerde betonen hun medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers van het afschuwelijke auto-ongeluk van afgelopen vrijdag. Burgemeester Hoornstra: 'Er is een vreselijk auto-ongeluk gebeurd. We hebben begrip voor de spontane acties die ontstaan zoals een stille tocht, maar voor ons staan de nabestaanden van de slachtoffers centraal. Bij alles wat we doen, moeten we vooral oog hebben voor hun gevoelens.'

Burgemeester Hoornstra heeft op zaterdagochtend de ouders van de slachtoffers bezocht om hen persoonlijk zijn leedwezen over te brengen. Maar hij leeft ook mee met de jongeren van Odyssee: "De bijeenkomst die Odyssee op zaterdagavond heeft georganiseerd was heel nuttig. De jongeren konden hun verhalen aan elkaar kwijt en er was sprake van saamhorigheid. Ook de aanwezigheid van slachtofferhulp was belangrijk'. In de komende periode zal de aandacht voor de betrokkenen blijven. Odyssee zal deze week elke avond voor hen open zijn zodat de jongeren elkaar daar kunnen ontmoeten.

De burgemeester wil niet ingaan op de speculaties die er zijn omtrent de oorzaak van het ongeluk. 'De politie is bezig met haar onderzoek, en ik wil daar niet op vooruit lopen. De verantwoordelijkheid voor dat onderzoek en de resultaten ervan ligt bij de politie en het Openbaar Ministerie'.

Jongerencentrum Odyssee heeft op eigen initiatief een stille tocht georganiseerd, die vanavond zal worden gehouden. Deze tocht is specifiek bedoeld voor jongeren die betrokken zijn bij het jongerencentrum.


---