Time : 10:20:02
Date : 15 January 2007
Sender Name: Pressroom 80

Conceicao wisselt gouden schoen voor Michelinrubber...

Umbro presenteert nieuwe hybride superschoen waarvan linker en rechter verschillend zijn van kleur

Voor de fabricage van de nieuwe Umbro SX boot - die is geïnspireerd op de Formule 1 - wordt gebruikgemaakt van dezelfde soort technologie als voor de banden van Michelin, waardoor de controle met tot 90% wordt vergroot.*
Michelin heeft jaren ervaring in de autosport, onder andere op het gebied van de Formule 1; een van de meest veeleisende en technologisch geavanceerde sporten. Michelin heeft de controle bij extreme snelheden onder alle weersomstandigheden geperfectioneerd en deze expertise is samen met de knowhow van Michelin op het gebied van rubberachtige materialen verwerkt in de SX. Na maanden van onderzoek heeft Michelin een uniek, exclusief materiaal ontwikkeld dat op het suède schietvlak van de schoen is aangebracht, waardoor de speler met meer controle kan spelen en schieten.
De schoenen zijn ook in visueel opzicht opvallend: elke voet heeft zijn eigen kleur (de linker - S schoen is zwart, de rechter - X schoen rood), waardoor de beide hersenhelften worden weerspiegeld - de linker hersenhelft is logisch en assertief, de rechter intuïtief, creatief en gepassioneerd. Iedere speler moet in het spel creatieve elementen met praktische overwegingen combineren om zo de ultieme prestatie te leveren. De SX is daar de perfecte schoen voor.

De SX is voorzien van een scala aan nieuwe Umbro-technologie, die voor een optimale begrijpelijkheid in eenvoudige termen kan worden toegelicht:

Motion Control biedt optimaal comfort en stabiliteit dankzij anatomisch vormgegeven onderdelen. De zool biedt ook stabiliteit aan de middenvoet en bescherming van de middenvoetsbeentjes door middel van een lichtgewicht 'wishbone' van titanium.

Impact Control zorgt voor de absorptie van zware schokken door middel van een lichtgewicht hielstuk van thermisch polyurethaan.

Touch Control maakt gebruik van Michelin-technologie op het schietvlak van zachte suède. Daardoor worden de grip en het balgevoel van de speler geoptimaliseerd, zodat deze geen pass of schot meer zal verknoeien.


* De SX is aan de John Moores University in Liverpool vergeleken met schoenen van 'K'-leer en microvezel. Onder licht vochtige omstandigheden was de grip 90% beter dan die van alle andere, onder droge omstandigheden 9%.

Voor het volledig resultaat van het onderzoek, meer info en/of beeldmateriaal:

Tom Muysers, Pravda Pressroom
Tel 03 231 31 51
tom@pravdapressroom.be

URL: http://www.umbro.com http://www.pravdapressroom.be
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR