LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 15 januari 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Eric de Vroedt & Steven Peters - Regisseur Matthijs Rümke stelt in het toneelstuk 'Londen, Jeruzalem en Shanghai' de sociale, politieke en culturele structuur van drie wereldsteden symbool voor de huidige wereldproblematiek. In drie reizen worden schrijver Eric de Vroedt en artistiek coördinator Steven Peters door plaatselijke toneelschrijvers rondgeleid in de stad, en zij zijn vandaag te gast bij Pieter Hilhorst om wat meer over het stuk uit te leggen.

Plaats Delict - Van 13 januari t/m 25 februari is in Foam de tentoonstelling 'Plaats Delict Amsterdam' te zien, met foto's uit het politiearchief van 1965 tot 1985. De Amsterdamse politie heeft Foam en initiatiefneemster Myriam Misanna de unieke mogelijkheid geboden om beeldmateriaal te selecteren uit hun uitgebreide archief forensische fotografie. Nooit eerder zijn foto's uit deze periode gepubliceerd of elders in het openbaar te zien geweest. De foto's tonen zogenaamde plaatsen delict: de plek waar een lijk is gevonden, waar brand heeft gewoed of een ongeluk is gebeurd.

Vaste onderdelen

Chef globalisering - Journalist Evert Nieuwenhuis is aangesteld als Chef Globalisering, omdat hij als auteur van het boek 'De grote globaliseringsgids' als geen ander deze term kan uitleggen en illustreren. Regelmatig brengt hij in Desmet Live nieuws en wetenswaardigheden over het proces van globalisering, waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken.

Michiel Romeijn - Met zijn kijk op de actualiteit, in de rubriek 'Mensen in het nieuws'.

Live muziek van Lianne Hall - Vandaag zorgt de Britse singer-songwriter Lianne Hall voor de muziek in de uitzending. Hoewel haar muziek een mix is tussen country en folk, liggen haar roots in punk-rock. Hoewel ze ook nog onderdeel uitmaakt van een electro-folk band, Pico, speelt ze vanavond in Desmet Live solo haar country en folk nummers.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT