Provincie Zeeland

Provincie start onderhoudswerk populierenbos

Op 15 januari 2007 start de Provincie Zeeland met onderhoudswerk aan het populierenbos tussen de Sloeweg (N254) en de Binnendijk, ter hoogte van de afslag Vlissingen-Oost.

De populieren zijn indertijd aangeplant als afscherming van het achterliggende Sloegebied. Onderhoud van het bos is noodzakelijk. De werkzaamheden zullen, afhankelijk van het weer, enkele weken in beslag nemen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het uitdunnen van het bos, zodat de bomen die overblijven meer ruimte en licht krijgen om te groeien. In de huidige situatie staan de bomen te dicht op elkaar waardoor ze erg lang en dun worden.

De Provincie wil ook dat andere boomsoorten in het bos de ruimte krijgen zoals de esdoorn, es en els, hierdoor ontstaat er een gebied met een grotere natuurwaarde.

Het meeste hout wordt uit het bos gehaald. Er blijven echter een aantal stammen achter als dood hout. Op deze manier wordt er gewerkt aan een stabieler bos en daardoor een goede afscherming van het achterliggende Sloegebied.