Provincie Friesland

Provincie Fryslân start maandag met belevingsmonitor Provincie Fryslân vraagt de mening van haar inwoners

De provincie laat onderzoeken wat Friezen weten en vinden van het provinciaal bestuur en de dienstverlening. Aan ruim 2000 Friezen worden verschillende vragen over de provincie gesteld. De telefonische enquête start maandag 15 januari. Wie wil, kan daarna thuis ook een wat uitgebreidere vragenlijst invullen.

Het telefonische interview bestaat uit 12 vragen. Deze vragen toetsen met name de kennis over het Friese provinciebestuur. De respondent mag het provinciebestuur ook een cijfer geven. De uitgebreidere vragenlijst bestaat uit de onderdelen Politieke interesse, Contact met de provincie, beleidsonderwerpen, verkiezingen, wensen en persoonlijke kenmerken. De provincie wil graag dat 1000 Friezen de uitgebreide vragenlijst invullen.

Gedeputeerde Jan Ploeg: "De uitkomsten van het onderzoek wil de provincie gebruiken om haar dienstverlening te verbeteren en om te kijken of haar informatiebeleid succesvol is. Wij werken voor de Friezen, dus we willen graag van hen weten wat zij van ons functioneren vinden."

In opdracht van de provincie Fryslân wordt het onderzoek uitgevoerd door Bureau vanderTuuk B.V. uit Beetsterzwaag. Via een aselecte steekproef van particulieren worden Friezen van 16 jaar en ouder ondervraagd.