Deelgemeente Charlois Rotterdam

Eetvereniging Carnisse viert feest

Eetvereniging Carnisse bestaat dit jaar maar liefst 30 jaar! En dat wordt gevierd. Op maandag 15 januari volgen de deelnemers van de eetvereniging een kookworkshop bij De Kapel, een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarna gebruiken zij samen met de mensen van De Kapel de maaltijd.

In buurthuis Arend/Zeemeeuw komt elke woensdagmiddag een twintigtal ouderen bij elkaar. Ze noemen het de 'eetvereniging' omdat er, tegen kostprijs, een maaltijd geserveerd wordt. De belangrijkste functie is echter het behoud van sociale netwerken. Alle deelnemers komen oorspronkelijk uit de wijk Carnisse maar zijn over heel Rotterdam-Zuid verspreid geraakt in bejaardencentra en verzorgingstehuizen. De eetvereniging is voor hen echt een uitje, waar zij iedere week naar uitkijken.

2007 is een bijzonder jaar voor de eetvereniging, want het 30-jarig bestaan wordt gevierd! Er is een bijzonder programma vastgesteld, financieel ondersteund door de deelgemeente.

De vrijwilligers hebben contact gelegd met de Maaskringgroep en hebben een activiteit georganiseerd op de Kapelburg, een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. De 21 deelnemers van de eetvereniging doen samen met 10 deelnemers van De Kapel, de kookworkshop De pot schaft. Niet alleen leren zij de fijne kneepjes in de keuken, ook wordt onder meer aandacht besteed aan de aankleding van de tafel. Om 13.00 uur starten zij met de voorbereidingen van de maaltijd; om 17.00 uur gaat men aan tafel.