MNP: Tussenevaluatie Nota Duurzame Gewasbescherming

Milieu- en natuurplanbureau

http://www.mnp.nl/nl/index.html

Uitnodiging:

Aanbieding Tussenevaluatie van de Nota Duurzame Gewasbescherming

Op maandag 15 januari a.s. presenteert het Milieu- en Natuurplanbureau (MNP) het rapport Tussenevaluatie van de Nota Duurzame Gewasbescherming. Het MNP heeft dit onderzoek gedaan op verzoek van het ministerie van VROM en het ministerie van LNV. Minister Veerman van LNV en staatssecretaris Van Geel van Milieu, zullen het boek in ontvangst nemen en een korte reactie geven.

In de evaluatie heeft het Milieu- en Natuurplanbureau onderzocht of de uitvoering van het gewasbeschermingsbeleid van de nota Duurzame gewasbescherming op schema ligt.

In 2010 moet o.a. bereikt zijn dat:

- de milieubelasting van oppervlaktewater met 95% gereduceerd is ten opzichte van 1998, met als tussendoel 75% reductie in 2005

- het aantal knelpunten in oppervlaktewater met 95% gereduceerd is ten opzichte van 1998, met als tussendoel 50% reductie in 2005

- het aantal voedselproducten dat op de markt komt, en dat residunormen overschrijdt, met 50% gereduceerd is ten opzichte van 2003
Dit alles onder het behoud van economisch perspectief.

De presentatie vindt plaats op maandag 15 januari a.s., van 16.30 tot 17.00 uur op het ministerie van LNV, Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag. Ik nodig u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Programma

16.15 uur
Ontvangst en mogelijkheid tot inzien van het rapport Tussenevaluatie van de Nota Duurzame Gewasbescherming.

16.30-16.35 uur
Presentatie belangrijkste conclusies door Klaas van Egmond, directeur Milieu- en Natuurplanbureau.

16.35 uur
Aanbieding Tussenevaluatie van de Nota Duurzame Gewasbescherming aan minister Veerman en staatssecretaris Van Geel

16.35-16.40 uur
Korte reactie van minister Veerman

16.40-16.45 uur
Korte reactie van staatssecretaris Van Geel

16.45-17.00 uur
Mogelijkheid voor vragen en interviews.

Bent u geïnteresseerd in het rapport Tussenevaluatie van de Nota Duurzame Gewasbescherming en wilt u de bijeenkomst bijwonen, dan kunt u onderstaand formulier invullen en terugfaxen. U kunt daarop ook aangeven of u de samenvatting vóór de presentatie onder embargo wilt ontvangen. Nadat wij het formulier van u hebben ontvangen, zullen wij op vrijdag 12 januari de samenvatting en het persbericht via e-mail toesturen.
(Deze uitnodiging is ook verzonden via ANP Pers Support.)

Met vriendelijke groet,

Anneke Oosterhuis
Milieu- en Natuurplanbureau (MNP)

T +31 (0)30 2743033
E anneke.oosterhuis@mnp.nl

Antwoordformulier Tussenevaluatie van de Nota Duurzame Gewasbescherming

O Ik maak gebruik van de uitnodiging en zal op 15 januari 2007 de bijeenkomst met minister Veerman en staatssecretaris Van Geel bijwonen.

O Ik wil graag de samenvatting en het persbericht onder embargo ontvangen. Ik verklaar geen informatie uit het persbericht of de samenvatting van het boek Tussenevaluatie van de Nota Duurzame Gewasbescherming openbaar te maken, in welke vorm dan ook, vóór maandag 15 januari 2007, 1700 uur. Beschikbaarstelling van de tekst dient uitsluitend ter informatie en voorbereiding. Na ondertekening van deze verklaring zullen op 12 januari de samenvatting en het persbericht per e-mail worden toegezonden.

Naam:

Medium:

E-mail:

Telefoon:

Datum:

Handtekening:

Na ondertekening kunt u dit formulier faxen naar nummer 030 - 274 44 79.