Vice-premier van Barbados: "Veiligheidsmaatregelen voor de fans van de Cricket World Cup zullen effectief zijn"

PORT-OF-SPAIN, Trinidad en Tobago, December 29 /PRNewswire/ --

Cricketfans die naar het Caribische gebied afreizen om de Cricket World Cup 2007 bij te wonen hoeven zich geen zorgen te maken om hun veiligheid, omdat de gastlanden ongeëvenaarde veiligheidsmaatregelen hebben getroffen voor het evenement.

Deze verzekering werd gegeven door de vice-premier van Barbados en voorzitter van de Caribbean Community Sub Committee voor de veiligheid van de CWC 2007, mevrouw Mia Mottley.

"De Cricket World Cup is qua grootte het derde sportevenement in de wereld en wij verwachten duizenden bezoekers uit het buitenland. Wij zullen ervoor zorgen dat de mensen zich veilig voelen en hebben daartoe verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen", zei mevrouw Mottley.

Mevrouw Mottley benadrukt dat regio zich bewust is van de mondiale strijd tegen terreur en dat, gezien deze realiteit, de beveiliging bij een evenement als de Cricket World Cup optimaal moet zijn. Zij geeft ook aan dat de Caribische landen op dit terrein stevig geïnvesteerd hebben.

"Je zou kunnen denken dat het Caribische gebied geen doelwit is voor terroristische acties, maar de realiteit dicteert dat wij iedere stap moeten nemen om een veilige omgeving te garanderen voor het houden van de Cricket World Cup", benadrukte mevrouw Mottley.

Eén van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen is het CARICOM Special Visa, dat door de fans uit de meeste landen aangevraagd moet worden voordat zij kunnen afreizen naar het CWC 2007 gebeuren. Tussen 15 januari en 15 mei 2007 is voor een bezoek aan de verschillende landen een visum verplicht, dat vanaf 15 december 2006 verkrijgbaar is.

"De Special Visa is een veiligheidsmaatregel voor de cricketfans. Met de toepassing van de visumeis hebben de gastlanden een ruimte gecreëerd, de z.g. Single Domestic Space, waarin de cricketfans zonder problemen rond kunnen reizen", zei mevrouw Mottley.

De landen in de Single Domestic Space zijn Antigua en Barbuda, Barbados, Dominica, Grenada, Brits-Guyana, Jamaica, St. Kitts en Nevis, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadinen en Trinidad en Tobago. Het visum is verkrijgbaar in zowel de gastlanden als in Toronto, Canada; New York en Miami in de VS; New Delhi, India; Sydney, Australië; en Londen, Engeland.

Het visum is online aan te vragen en te downloaden via de website van het CARICOM Implementation Agency for Crime and Security (IMPACS) op www.caricomimpacs.org. De kosten voor het visum bedragen 100 dollar, die per creditcard online overgemaakt kan worden.

Naar verwachting zal de wachttijd voor het visum maximaal 21 dagen bedragen.

Over CARICOM IMPACS

De Caribbean Community (CARICOM) Implementation Agency for Crime and Security (IMPACS) werd opgericht op de 27ste vergadering van de Conference of Heads of Government of Caricom in juli 2006.

IMPACS werd in het leven geroepen als de uitvoerende arm van een nieuwe regionale architectuur voor de ontwikkeling en het beheer van de regionale actieagenda voor misdaad en veiligheidskwesties van CARICOM. IMPACS wordt geleid door een Executive Director en rapporteert aan de ministerraad van CARICOM, die verantwoordelijk is voor de nationale veiligheid en naleving van de wet.

IMPACS heeft een brede portefeuille onder haar beheer, van projectmanagement tot onderzoek en het inzetten van middelen. Haar uiteindelijke doelstelling is het uitbreiden van de individuele en collectieve capaciteit van CARICOM-lidstaten om zo de misdaad onder controle te krijgen en effectief te participeren in internationale initiatieven op het gebied van misdaadbestrijding en veiligheid.

Contactpersoon:
Rose Blenman, CARICOM, +1-868-628-2733, rblenman@caricom.org

Web site: www.caricomimpacs.org

Contact:

Rose Blenman, CARICOM, +1-868-628-2733, of rblenman@caricom.org