Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 14 januari

* MAN AANGEHOUDEN NA SCHIETPARTIJ
Personeel van het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond, hield in de nacht van zaterdag op zondag rond half vier een 22-jarige man aan. Deze verdachte, die in zijn woning aan de Botreep werd aangehouden, wordt verdacht betrokken te zijn bij een schietpartij waarbij een 27-jarige Schiedammer gewond raakte. Rond kwart voor negen meldde zich op het politiebureau Zuidplein het 22-jarige slachtoffer. Hij was tijdens een schietincident, die kort ervoor had plaatsgevonden in een portiek aan de Viskorfstraat, gewond geraakt. De man werd in het Ikaziaziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.Door de recherche wordt een nader onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van deze schietpartij.


* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN
Politiepersoneel van de districten Zuid en Rotterdam-Centrum hield in de nacht van zaterdag op zondag diverse alcoholcontroles. Tijdens deze controles die ondermeer op de Olympiaweg, de Blaak en de Coolsingel zijn gehouden zijn 43 automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed. Van hen moesten er 11 direct hun rijbewijs inleveren. De controles zijn gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijke ongelukken terug te dringen.

Uitgave zaterdag 13 januari

* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN IN DE REGIO
ROTTERDAM / VLAARDINGEN / SCHIEDAM / HELLEVOETSLUIS / RIDDERKERK /

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer terug te dringen is door politiepersoneel van de regio Rotterdam-Rijnmond op diverse locaties een alcoholcontrole gehouden. In de avond en nachtelijke uren van vrijdag op zaterdag zijn in totaal 2550 automobilisten gecontroleerd. Van hen kregen 35 bestuurders een proces-verbaal omdat zij met teveel alcohol achter het stuur zaten. Twee automobilisten moesten direct hun rijbewijs inleveren. Tijdens de controles werden eveneens diverse bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen zoals het rijden met foutieve verlichting, het niet bij zich hebben van het rij- en/of kentekenbewijs en het niet dragen van de autogordel.


* HONDERDDERTIG FIETSERS BEKEURD
ROTTERDAM / HELLEVOETSLUIS / SCHIEDAM - Honderddertig fietsers zijn vrijdagmorgen en -avond bekeurd omdat ze geen of foutieve verlichting voerden. De controles die onder meer op de Groeninx van Zoelenlaan, de Bergweg, de Tolweg en de Voorberghlaan plaatsvonden zijn gehouden om deze kwetsbare groep weggebruikers bewust te maken van hun plaats op de weg.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum hield in de nacht van vrijdag op zaterdag drie jongens, twee van 22 jaar en één van 19 jaar oud aan. Het drietal, afkomstig uit 's-Gravenhage, was rond kwart over drie op het Rode Zand betrokken bij een vechtpartij. Nadat de mannen om hun legitimatiebewijs werd gevraagd weigerden zij dit te tonen. Hierop werd het drietal aangehouden. Een 22-jarige verdachte verzette zich tijdens zijn aanhouding hevig en schopte een ruit uit een politievoertuig. Door het rondvliegend glas raakte een politieagent gewond aan zijn oog. Hij moest voor behandeling naar het Erasmus MC. Alle drie de verdachten zijn ingesloten voor verhoor.


* DRONKEN KAPITEIN VEROORZAAKT AANVARING
ROTTERDAM - De politie heeft een gezagvoerder aangehouden die met teveel alcohol op een aanvaring had veroorzaakt. Donderdagavond rond half elf vertrok een zeeschip uit de Britanniehaven. Tijdens het achteruit varen met de bakboordboeg raakte het zeeschip een daar aangemeerd binnenvaartschip. De gezagvoerder is daarbij door agenten ter controle meegenomen naar een politiebureau. De 54-jarige buitenlandse kapitein bleek een alcoholpromillage van 2,3 in zijn bloed te hebben. Politiepersoneel hield hem onmiddellijk aan. Na overleg met de officier kreeg hij direct een boete van 1000 euro opgelegd dat door de bemanning is betaald. De politie onderzoekt de toedracht van de aanvaring. De schade is beperkt gebleven tot een deuk en lakschade aan het binnenvaartschip.