Politie Gelderland-Zuid

Groot onderzoek na ernstige mishandeling

Nijmegen, 14-01-2007 o De politie is een groot onderzoek gestart na een ernstige mishandeling. De mishandeling vond plaats op zaterdag 13 januari omstreeks 04.20 uur op de 87e straat van de Malvert. Een 27-jarige Nijmegenaar is daarbij door een groep jongeren zodanig mishandeld dat hij onder andere een been gebroken heeft. Inmiddels zijn twee verdachten in het onderzoek aangehouden.

Volledige duidelijkheid over de toedracht heeft de politie nog niet. Duidelijk is wel dat het latere slachtoffer een groep jongeren op hun gedrag heeft aangesproken. Deze groep van ten minste vijf jongeren heeft vervolgens de man ernstig mishandeld door hem onder ander te schoppen en te slaan. Op basis van getuigenverklaringen zijn inmiddels een 17-jarige en een 18-jarige Nijmegenaar aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Op zondag 14 januari heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. Het onderzoek wordt de komende dagen voortgezet.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling of de aanleiding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Stadsrecherche Nijmegen via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

(06)