Persberichten stad Utrecht, 15.40 uur

Utrecht, 14-01-2007

Woninginbreker aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 20-jarige woninginbreker aangehouden. De politie kreeg rond 03.45 uur een melding dat op dat moment werd ingebroken in een woning aan de Burgemeester Norbruislaan. Toen agenten arriveerden gaven de bewoners aan dat de inbreker mogelijk nog in hun huis zat. Een hondengeleider is met een hond naar binnen gegaan en trof de Utrechter aan in de woonkamer. De verdachte probeerde er vandoor te gaan en is toen door de diensthond gebeten. De inbreker is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De man is bij de politie bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Jongens trappen vrouw

Twee jongens van 12 en 13 jaar zijn zaterdagmiddag rond 14.10 uur aangehouden omdat zij een 27-jarige fietster een trap hebben gegeven. De vrouw fietste samen met een vriendin en twee vrienden over de Nobelstraat in de richting van de Nachtegaalstraat. Voor hen fietsten twee jongens. Omdat zij erg langzaam fietsen, passeerden het viertal de jongens. Vervolgens passeerden de jongens weer het viertal en begonnen hen uit te schelden. Op de Nachtegaalstraat fietste de 12-jarige jongen over de stoep en schopte de 27-jarige vrouw uit Utrecht tegen haar heup. Zij kon nog net haar evenwicht bewaren. De vrienden van de vrouw zijn de jongens achterna gefietst en hebben de politie gewaarschuwd. Agenten konden de jongens even later op de Nachtegaalstraat aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau waar hun ouders ze hebben opgehaald. Beiden zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Vernielers aangehouden

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zes jongeren uit De Meern aangehouden voor het plegen van vernielingen aan een bushokje aan de Rijksstraatweg. De jongens in de leeftijd van 17-jaar zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de jongens zijn hiervan in kennis gesteld. Zaterdagmorgen zijn de jongens weer in vrijheid gesteld. De meeste jongens komen in aanmerking voor doorverwijzing naar bureau HALT.

Alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Nijenoord en de Albert Schwetizerdreef. In totaal hebben 566 automobilisten een blaastest gedaan. Acht automobilisten zaten met teveel alcohol op achter het stuur en hebben een proces-verbaal gekregen.

Verzet bij aanhouding

Op vrijdagavond heeft de politie rond 20.00 uur een man van 21 jaar en een jongen van 16 jaar oud op de Troosterhof aangehouden vanwege het negeren van een bevel en het plegen van verzet. Het Utrechtse tweetal stond met drie andere jongens voor een winkelcentrum. Omdat er over deze locatie vaak meldingen binnenkomen van groepen jongeren die overlast veroorzaken, heeft de politie hen weggestuurd. Toen het tweetal dit weigerde, werd naar hun identificatiebewijs gevraagd. Deze hadden ze niet bij zich. Vervolgens heeft de politie de 16-jarige jongen en de 21-jarige man aangehouden. Hierbij pleegde de laatstgenoemde verdachte verzet. De 16-jarige kreeg ter plekke een bekeuring en de 21-jarige man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Beroving met geweld

Op vrijdagmiddag 12 januari rond 13.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat twee jongens van 15 jaar waren beroofd in de buurt van hun school. Met een groepje van in totaal vijf scholieren liepen ze op het looppad langs de flat Henegouwen in de richting van het station van Lunetten. Daar werden zij aangesproken door twee jongemannen aan wie zij hun mobiele telefoon en iPod moesten afgeven. Toen de 15 jarige jongens dit niet snel genoeg deden, kreeg één van hen een elleboog en een klap in zijn gezicht. Hierop liepen de daders weg in de richting van Normandië.

Het signalement van de twee mannen luidt:

1. blanke man van ongeveer 20 jaar oud, 1.90 meter lang, ongeschoren, sproeten, normaal postuur, zwarte pet met de tekst G-unit, zwarte jas met bontkraag, bruine sportschoenen, donkerblauwe broek, tatoeage in de nek.

2. negroïde man, 18 tot 20 jaar oud, ongeveer 1.60 meter lang, normaal postuur, grote lippen, vierkante diamanten oorbel, kort kroeshaar, wit/zilveren sportschoenen, zwarte jas en een spijkerbroek

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraag getuigen of mensen die de signalementen herkennen, te bellen met de politie Utrecht via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Inbreker aangehouden

Op vrijdagmiddag rond 13.45 uur heeft de politie een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak.

De politie kreeg die middag een melding binnen van een verdachte situatie aan de Van Lippe Biesterfeldstraat. Daar was een man gezien die aan deuren van woningen en garageboxen aan het trekken was. Agenten troffen in de buurt een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement, waarop de man werd aangehouden. Hij had inbraakwerktuig bij zich en moest mee naar het bureau. Bij fouillering werd bovendien drugs aangetroffen. De man is ingesloten voor verhoor. Hij staat bekend als veelpleger.