Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 14 januari 2007

Zaanstreek-Waterland, 14-01-2007 o o.a. airbags weg en overval mislukt

Vernieler gepakt Krommenie, 12 januari 2007, 16:28 uur Op aanwijzing van een getuige heeft de politie vrijdagmiddag een 15-jarige Amsterdammer aangehouden voor vernieling van een fiets. De getuige zag een groepje jongens staan bij een fietsenrek aan de Heiligeweg. Nadat één van hen een geparkeerde fiets vernielde en wegliep, besloot de getuige het groepje te volgen en de politie te bellen. De politie kon de verdachte op de Zuiderhoofdstraat aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politiemensen wisten vervolgens de eigenaar van de vernielde fiets te achterhalen, zodat aangifte kon worden gedaan.

Woninginbraken Purmerend, 12 januari 2007 Vrijdagavond belden binnen een uur tijd een zestal Purmerenders de politie om een woninginbraak te melden. Ter plaatse op de Burg. D. Kooimanweg, Anne Franklaan, Bunderstraat, Citerstraat en bij twee woningen aan de Gouwzeestraat, constateerden politiemensen steeds dezelfde werkwijze. In alle gevallen betrof het een flatwoning op de eerste verdieping, waarbij de dader(s) via het balkon aan de achterzijde de woning binnenkwamen. De buit bestond uit kleine spullen, veelal sierraden en in sommige gevallen geld, een digitale camera of een mobiele telefoon. De inbraken vonden plaats tussen 15.30 en 21.00 uur. De politie stelt een onderzoek in.

Mislukte overval Purmerend, 12 januari 2007, 21:27 uur Een onbekende man heeft vrijdagavond geprobeerd een snackbar aan de Neckerdijk in Purmerend te overvallen. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Rond 21.00 uur kwam een, op een blauwe spijkerbroek na, in het zwart geklede man van ongeveer 1 meter 85 de snackbar binnen. Hij toonde een wapen en eiste geld. De medewerkster begon te schreeuwen, waarop de man de zaak zonder buit verliet. Tijdens de overval waren er geen klanten in de zaak aanwezig. De overvaller sloeg vervolgens linksaf de Kanaalschans in en liep over de sluis naar een op de Kanaaldijk geparkeerde auto. De man stapte in en de auto reed weg in de richting van de Neckerstraat / A7. Daarbij viel op dat een van de koplampen van de auto een stuk zwakker scheen dan de andere. De politie startte direct een buurtonderzoek. Getuigen worden verzocht te bellen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Airbags weg Purmerend, 13 januari 2007, 10:56 uur Een autobedrijf aan de Burg. D. Kooimanweg heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van 20 airbags. Zaterdag 13 januari ontdekte een medewerker schade aan 20 splinternieuwe auto's. Steeds was een ruit ingeslagen en de airbag gedemonteerd en meegenomen. De diefstal moet tussen donderdag en zaterdag zijn gepleegd. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken zonder rijbewijs Oostzaan, 13 januari 2007, 20:48 uur De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Oostzaan aangehouden voor rijden onder invloed. Een getuige zag de man over de A7 slingeren en bleef achter hem rijden terwijl hij de politie belde. De verdachte kon op de A8 aan de kant worden gezet en werd overgebracht naar het politiebureau nadat een ademtest had uitgewezen dat de man teveel gedronken had. Aan het bureau bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Daarnaast was zijn auto niet verzekerd. De politie maakte proces-verbaal op en de verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten.

Uitslaande brand Zaandijk, 14 januari 2007, 03:03 uur Politie, brandweer en ambulance zijn zondagochtend uitgerukt vanwege een uitslaande brand in de voormalige brandweerkazerne aan de Parkstraat in Zaandijk. De brandweer kwam ter plaatse met twee tankautospuiten en een ladderwagen. De eigenaren van twee auto's die voor het pand geparkeerd stonden werden door de politie gewaarschuwd om schade aan de voertuigen te voorkomen. Om 03.30 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. In het pand waren geen mensen aanwezig.