Persberichten Rijn en Venen, 15.10 uur

Utrecht, 14-01-2007

Poging insluiping

WOERDEN Vrijdagavond rond 21.30 uur kreeg de politie een melding dat er een onbekende man rondliep in een zorgcentrum aan de Utrechtsestraatweg. Agenten troffen in het pand een 34-jarige man aan uit Ede die niet goed kon verklaren waarom hij daar was en hij kon zich niet legitimeren. Agenten hebben de man aangehouden en meegenomen naar bureau. De man wordt ook verdacht van een inbraak in een woning aan de Utrechtsestraatweg. Bewoners hadden de inbreker betrapt en gaven hetzelfde signalement op. Na de fouillering van de verdachte op het bureau bleek hij in bezit te zijn van diverse gestolen goederen. De man is in verzekering gesteld en de politie is een onderzoek naar hem gestart.

Auto met jongeren over de kop

MIJDRECHT Zondagochtend rond 05.00 uur heeft er op de Mijdrechtse Zuwe een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij de 18-jarige bestuurder uit Mijdrecht ernstig gewond is geraakt. Toen agenten arriveerden, troffen zij een auto aan die op zijn kop lag. De inzittenden waren inmiddels uit de auto. De 18-jarige bestuurder is met ernstige verwondingen overgebracht naar het AMC. De overige inzittenden, een 18-jarige vrouw, een 19 en 20-jarige man uit Mijdrecht en een 17-jarige vrouw uit Vinkeveen hadden ogenschijnlijk geen letsel, maar zijn voor de zekerheid met ambulances overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Graffitispuiters aangehouden

MONTFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 jongens aangehouden die graffiti aan het spuiten waren op een schoolgebouw aan de G. van Damstraat. Een getuige had de jongens gezien en waarschuwde de politie. De drie jongens van 13 en 14 jaar konden aan de hand van het signalement worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn doorverwezen naar bureau HALT.