Persberichten Lekstroom, 14.25 uur

Utrecht, 14-01-2007

Aanhoudingen gestolen voertuig

IJSSELSTEIN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie twee mannen aangehouden die in een gestolen voertuig reden. Agenten van de Verkeerspolitie en het district Lekstroom stonden die nacht op de kruising Baronieweg / Willem van Oranjeplein voor een alcoholcontrole. Rond 03.15 uur kwam hen een auto tegemoet die bij het zien van de controle omkeerde en met hoge snelheid weg reed. De politie is vervolgens achter deze auto aangereden. In de Tuinensingel troffen agenten de auto aan en zagen vier personen uitstappen en wegrennen. Een van deze mannen, een 19-jarige man uit Nieuwegein kon worden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Bij controle bleek dat de auto waarin de mannen zaten, gestolen was in Breda. Een zoektocht naar de andere drie leverden in eerste instantie niets op. Twee uur later, om 05.15 uur zien agenten twee mannen lopen over het talud van de snelweg A2 die voldeden aan het signalement van de verdachten van de gestolen auto. Bij het zien van de politieauto renden de twee weg. Agenten konden een van de twee, een 18-jarige man uit Breda aanhouden. Beide aangehouden mannen zijn overgedragen aan de politie Midden en West Brabant.

Aanhouding na auto-inbraak

NIEUWEGEIN Vrijdagavond rond 23.00 uur heeft de politie een man en een vrouw aangehouden die worden verdacht van het plegen van een auto-inbraak. Een getuige had gezien dat op een parkeerterrein aan de Blokhoeve een auto-inbraak werd gepleegd en waarschuwde de politie. Agenten waren snel ter plaatse en zagen de vermoedelijke daders in een auto wegrijden in de richting van de kruising Symfonielaan / A.C. Verhoefweg. Hier werd de auto klemgereden door verschillende politievoertuigen die op de melding waren afgekomen. De twee inzittenden, een 24-jarige vrouw (woonplaats onbekend) en een 29-jarige man uit Utrecht zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Vechtpartij

IJSSELSTEIN Zaterdagmiddag rond 14.15 uur kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij op de Televisiebaan. Ter plaatsen troffen agenten een groep van ongeveer 10 mensen en zagen zij een man met verwondingen aan het gezicht. De vechtpartij zou zijn gestart toen een 16-jarige jongen uit IJsselstein door een 34-jarige vrouw werd aangesproken op het feit dat hij haar de doorgang zou belemmeren toen zij haar fiets wilde pakken uit de kelderbox. Deze discussie liep uit de hand en meerdere personen begonnen zich ermee te bemoeien. Uiteindelijk resulteerde dit in een vechtpartij. De politie heeft 2 jongens, 2 mannen en 1 vrouw aangehouden in de leeftijd van 15, 16, 19, 53 en 34 jaar oud en overgebracht naar het politiebureau om uit te zoeken wie, wat heeft gedaan.

Aanranding

NIEUWEGEIN Een 25-jarige vrouw is vrijdagavond rond 22.40 uur op het Merweplein aangerand door een man. De vrouw fietste over het fietspad ter hoogte van het zwembad Merwestein toen zij in de gaten kreeg dat iemand achter haar aan fietste. Even later haalt de fietser haar in en betast de vrouw. Het signalement van de aanrander: een blanke, kale man, ongeveer 30 jaar oud en tussen de 1.65 en 1.70 meter lang. Hij had een fors postuur en droeg een oorbel in zijn rechteroor. Hij droeg een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek. Mocht u getuige zijn geweest van dit incident of heeft u rond dit tijdstip deze man zien fietsen, neemt u dan contact op met de politie in Nieuwegein via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Jonge vernielers aangehouden

IJSSELSTEIN Vrijdagavond rond 21.00 uur heeft de politie drie jongens van 14 en 15 jaar uit Utrecht aangehouden voor het vernielen van een abri. Een getuige had gezien dat er een groep van 5 jongens bij de tramhalte Westraven een Abri vernielden. Drie van deze jongens stapten in de tram richting Utrecht. Agenten waren snel ter plaatsen en konden aan de hand van genoemde signalementen de jongens in de tram aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en zaterdagmorgen weer in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

VIANEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op de Prins Bernhardstraat. 216 Automobilisten hebben een blaastest gedaan. Vijf automobilisten bleken met te veel alcohol op achter het stuur te zitten en hebben een proces-verbaal gekregen.

IJSSELSTEIN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op het Willem van Oranjeplein. 121 Automobilisten hebben een blaastest gedaan. Zes automobilisten bleken met te veel alcohol op achter het stuur te zitten en hebben een proces verbaal gekregen. Een beginnend bestuurder, een 23-jarige man uit Lopik moest zijn rijbewijs inleveren. De uitslag van de ademanalyse was 555 ug/l. Ook een 29-jarige man uit De Meern raakte zijn rijbewijs kwijt. De uitslag van zijn ademanalyse was 710 ug/l. Dit is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid.