Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Bestuurders lopen tegen de lamp bij alcoholcontrole Almelo

Almelo

Tijdens alcoholcontrole aan de Wierdensestraat heeft de politie in Almelo vrijdagavond en zaterdagochtend drie rijbewijzen ingevorderd. Een 40 jarige inwoonster van Almelo liep tegen de lamp met een 1,65 promille alcohol in haar bloed. Bij 21 jarige man, eveneens uit Almelo, werd 0,90 gemeten. Ook een 33 jarige inwoner van Vriezenveen had flink gedronken: 1,50 promille. De politie heeft de rijbewijzen ingevorderd en rijverboden opgelegd. De drie bestuurders kunnen rekenen op flinke boetes (07-005645, 05639, 005572).

Inbraak in Hengelo: dure haspels met aluminium en koper gestolen

Hengelo

In een bedrijf aan de Hassinkweg in Hengelo is tussen 11 januari 17.00 uur en 12 januari 07.00 uur ingebroken. De inbrekers hebben uit het bedrijf zes haspels met kabelleidingen weggenomen. De totale waarde van de weggenomen haspels bedraagt minimaal 10.000 Euro. Gezien het gewicht van de haspels heeft men vermoedelijk hulpmiddelen gebruik, bijvoorbeeld een kraan, een vrachtwagen, of een laadbak .De haspels zijn voorzien van unieke ingebrande nummers: 140842319, 140124100, 140842319, 140224100, 078662172, 093064922, 078662250 en 078662243. De politie Twente heeft een onderzoek ingesteld (07-005110).

Getuigenoproep verkeersongeval

Almelo

Op 12 januari om 07.10 uur is op de kruising Bornerbroeksestraat / Rietstraat in Almelo een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een automobilist. Na de aanrijding is de automobilist met hoge snelheid doorgereden. De fietser, een 53 jarige inwoner van Almelo, bleef gewond op de grond achter. Een ambulance heeft hem met onder andere een hoofdletsel meegenomen naar het ziekenhuis. De doorgereden auto was donkerkleurig. Verdere gegevens van de auto of de automobilist ontbreken. De politie in Almelo wil graag in contact komen met getuigen die een en ander hebben gezien, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Winkeldief aangehouden in Enschede

Enschede

De politie in Enschede heeft op 12 januari rond 16.00 uur aan De Heurne een 32 jarige winkeldief aangehouden. De man had zich schuldig gemaakt aan winkeldiefstal: hij had bij verschillende winkels meerdere goederen gestolen. Bij een van de winkels kon hij op heterdaad worden aangehouden. In zijn tas vond de politie een kinderlaptop, een paar sportschoenen en twee kandelaren. Op het bureau bekende de verdachte dat hij goederen heeft weggenomen zonder te betalen. Hij is inverzekering gesteld. Op het bureau bleek de man een veelpleger te zijn: er was al toestemming verleend om de man voor eerdere diefstallen aan te houden (07-005414).

Mishandeling in Hengelo
Hengelo
De politie kreeg op 12 januari om 17.00 uur melding binnen van mishandeling aan de Boekeloseweg in Hengelo. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 60 jarige inwoner van Hengelo. Hij vertelde dat hij zojuist door een onbekende man was mishandeld. Het slachtoffer vertelde dat een onbekende man met zijn hond midden op de weg liep. Het slachtoffer had moeite om de man te passeren. Eenmaal gepasseerd, parkeerde het slachtoffer zijn auto. Op dat moment kwam de hond van de onbekende man naar het slachtoffer. Het slachtoffer aaide de hond en op een gegeven moment kwam uit het niets een tweede man die zonder reden het slachtoffer op zijn gezicht begon te slaan. Hierna reden de beide mannen weg in een auto. Na een onderzoek en op basis van een goede signalementen kon de politie de verdachten traceren. De politie heeft later op de dag de beide verdachten (in de leeftijd van 34 en 26 jaar uit Hengelo) aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld (07-005480).

Harddrugs in beslag genomen

Enschede

Bij een controle in Enschede heeft de politie op 12 januari rond 14.00 uur vier verdachten uit Duitsland aangehouden. De verdachten gedroegen zich met twee auto's dubieus. Dit gaf de politie aanleiding om de mannen te controleren. Aan de Gronausestraat werden de auto's doorzocht. Hierbij trof de politie partij cocaïne en marihuana aan. Hierop zijn de mannen aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 23, 28, 24 en 25 jaar: ze komen allen uit Duitsland. Ze zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld (07-05324).

Notoire inbreker aangehouden

Hengelo

De politie in Hengelo heeft op 13 januari rond 11.00 uur een notoire inbreker uit Enschede in Hengelo aangehouden. Een getuige had gezien dat de 20 jarige verdachte boven op het dak van de sluis aan de Twekkelerweg lood aan het wegsnijden was. Iets later zagen de agenten een man op een bromfiets die voldeed aan het signalement. Op het bureau heeft de verdachte bekend lood van het dak van de sluis te hebben gehaald. Het zou gaan om een partij van 70 kilo. Hiervoor zou hij een bedrag hebben gekregen van 55 euro. De politie heeft de verdachte voor nader onderzoek inverzekering gesteld. Technische Recherche heeft het snijwerktuig voor onderzoek in beslag genomen (07-005706).

Twee jongens aangehouden voor poging tot mishandeling en openlijk geweldpleging

Nijverdal

De politie in Nijverdal heeft op zaterdag 13 januari rond 16.00 uur twee jongens in de leeftijd van 17 en 15 jaar aangehouden voor poging tot mishandeling en openlijk geweldpleging tegen een 19 jarige inwoner van Borculo. De man uit Borculo wilde in Nijverdal naar zijn neef lopen die aan de Henry Dunantplein bij een groep jongeren stond. Op dat moment werd hij door een aantal jongeren zonder reden uitgescholden. Na een woordenwisseling probeerden de twee verdachten met een aansteker de capuchon van het slachtoffer in brand te steken. Dit kon net op tijd voorkomen worden maar hierna werd er over en weer geslagen. Later op de dag heeft de politie de twee verdachten aan kunnen houden. Gezien de ernst van het incident en nader onderzoek zijn de twee knapen in verzekering gesteld (07-005871).

Uitgaansgeweld: politie houdt tien verdachten aan

Almelo

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari is het op de Waag in Almelo onrustig geweest. De politie heeft bij twee vechtpartijen in totaal tien mensen aangehouden. De eerste vechtpartij ontstond nadat een groep jongeren een café was uitgezet. De groep zou in het café ruzie hebben gehad met andere groep. De oorzaak van de vechtpartij wordt onderzocht. Eenmaal buiten werd de vechtpartij op straat voortgezet. Er zijn over en weer rake klappen uitgedeeld. Twee jongens zijn daarbij gewond geraakt. De politie heeft uiteindelijk zes verdachten aangehouden: vijf komen uit Almelo en een komt uit Goor. Ze zijn in de leeftijd van tussen 18 en 26 jaar. De aanhoudingen zijn verricht wegens niet voldoen aan bevel of vordering, bedreiging en openlijk geweldpleging. Na deze aanhoudingen werd de orde hersteld. Maar de sfeer bleef grimmig. In de loop van de nacht ontstond op een gegeven moment een tweede vechtpartij. Ook hierbij waren twee groepen betrokken. Door vier jongeren aan te houden is voorkomen dat de situatie verder uit de hand zou lopen. Wederom heeft de politie krachtig moeten optreden. Bij de tweede vechtpartij zijn vier jongeren in de leeftijd van 17 en 18 jaar aangehouden voor onder andere opruiing en niet voldoen aan bevel of vordering. Ze komen allen uit Almelo. De ouders van de minderjarige jongeren zijn in kennis gesteld. Een nader onderzoek is ingesteld (07-005609).

Vier crossmotoren gestolen

Enter

Op 13 januari tussen 15.00 en 16.30 uur zijn in Enter aan de Vonderweg vier crossmotoren en een aanhangwagen gestolen. De vier benadeelden ( 26 jaar uit De Kiel, 43 jaar uit Buinen, 25 jaar uit Emmen en 28 jaar uit Exloo) hadden eerder op de dag meegedaan aan een motorcrosswedstrijd in Enter. Drie benadeelden hadden na de wedstrijd hun motoren van het merk KTM op een zwarte aanhanger gezet en met stalen sloten vastgezet. Vervolgens gingen de mannen naar het clubhuis om iets te drinken. Toen ze rond 16.30 uur terugkwamen was de aanhanger inclusief de motoren gestolen. De vierde motor werd ontvreemd uit een gesloten aanhanger. Drie van de vier motoren was oranje en een was meerkleurig. De kentekennummers zijn: MR-HS-27, MR-GS-23 (meerkleurig), MD-LN-84 en MJ-NG-71. De totale waarde van de motoren en de aanhangwagen is onbekend. De politie heeft de motoren op de telex gezet (opsporingsinformatie verspreiden) (07-005876).

Kadir Yildirim 053-4555588


---- --