Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Oosterbeekse krijgt dagvaarding na verkeersruzie
Publicatiedatum: 14-1-2007 13:07:20

Duiven - Een 39-jarige vrouw uit Oosterbeek heeft van justitie een dagvaarding gekregen wegens vernieling bij een verkeersruzie in Duiven. De vrouw zou op een parkeerterrein aan de Biograaf een deuk hebben getrapt in de auto van een 62-jarige man uit Zevenaar. Volgens de gedupeerde automobilist zou hij stapvoets over een parkeerterrein hebben gereden toen de Oosterbeekse voor zijn auto langs liep. In de ogen van Oosterbeekse zou de Zevenaarder haar bijna hebben aangereden waarna ze tegen de auto zou hebben getrapt. De Zevenaarder haalde de politie erbij, die de Oosterbeekse aanhield. Na het afleggen van een verklaring mocht de vrouw naar huis. Justitie besloot dat de vrouw moest voorkomen en reikte haar een dagvaarding uit.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na uit de hand gelopen familieruzie
Publicatiedatum: 14-1-2007 13:06:36

Zevenaar - Bij een uit de hand gelopen familieruzie voor een woning in het centrum van Zevenaar heeft de politie zondagochtend vroeg een 23-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap en het niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel. Eerder op de avond was de politie ook al op het adres geweest nadat er in de woning ruzie was ontstaan met een 35-jarige inwoner van Zevenaar. Nadat agenten daar bemiddeld hadden werd rond kwart voor vier wederom de politie gewaarschuwd toen er op straat gevochten zou worden. Agenten troffen daar de Arnhemmer onder invloed van alcohol aan terwijl hij door omstanders kennelijk in bedwang werd gehouden. Nadat de man enkele malen vergeefs gevorderd was weg te gaan werd hij aangehouden. De Arnhemmer is ter ontnuchtering ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie pakt twee man op na diefstal vlaggen

Publicatiedatum: 14-1-2007 13:06:04

Elst - In Elst heeft de politie vrijdagavond twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden enkele vlaggen van winkels uit het dorp te hebben gestolen. Het gaat om een 18-jarige jongen uit Amsterdam en een leeftijdsgenoot uit Elst. Beiden werden die avond rond kwart voor tien door surveillerende agenten aangetroffen op de Voltweg. Bij controle troffen de agenten achterop de fiets van een van hen een aantal vlaggen. Ook bleken ze een vlaggenmast bij zich te hebben. Het duo verklaarde de vlaggen gevonden te hebben. Beiden werden vervolgens aangehouden en hebben inmiddels bekend. Bij een drietal bedrijven aan de Industrieweg bleken te vlaggen te zijn ontvreemd. Het duo hangt een dagvaarding boven het hoofd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf drankrijders gepakt bij alcoholcontroles

Publicatiedatum: 14-1-2007 13:05:26

Zevenaar - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles uitgevoerd in Babberich, Zevenaar, Duiven en Westervoort. Daarbij is tegen vijf bestuurders proces-verbaal opgemaakt omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten. Rijbewijzen werden niet ingevorderd. Door de politie werden 460 blaastesten uitgevoerd. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was bij een 61-jarige Duivenaar. De man bleek met bijna twee keer zoveel als is toegestaan achter het stuur te hebben gezeten op de Oostsingel in zijn woonplaats. De politie controleerde onder meer op de Babberichseweg in Babberich, de Doesburgseweg in Zevenaar, de Oostsingel en Vergertlaan in Duiven en op de Brugweg in Westervoort.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Reeks autos vernield door onbekende vandalen

Publicatiedatum: 14-1-2007 13:04:51

Huissen - Onbekende vandalen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een reeks vernielingen aangericht aan geparkeerde autos op de Van Gelrestraat in Huissen. Bij zeker 11 autos was de buitenspiegel vernield nadat daar kennelijk tegenaan was getrapt. Een van de eigenaren ontdekte de schade rond half drie s nachts en waarschuwde de politie. Die ontdekte dat er meerdere autos in de straat stonden met schade. De gedupeerde autobezitters zijn door de politie benaderd met het verzoek aangifte te doen. Van de daders ontbreekt op dit moment nog elk spoor, vandaar dat de politie eventuele getuigen oproept om te reageren (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053