Museon Den Haag

Persbericht

21 december 2006

Dieren komen uit de verf in het Museon

Workshop schilderen naar de natuur

In 2007 kunnen volwassenen en kinderen gezamenlijk dieren leren schilderen in het Museon in Den Haag. Op 14 januari, 18 februari, 13 mei, 16 september, 18 november en 9 december zijn er workshops schilderen naar de natuur. Aan de hand van een aantal opgezette dieren en onder begeleiding van beeldend docenten maken zelfs de meest onervaren schilders een vrolijk schilderij.

In het Museon in Den Haag zijn er weer volop activiteiten. Een daarvan is de workshop 'Dieren komen uit de verf', die op zes zondagen plaatsvindt. In de panoramazaal in het Museon schilderen de deelnemers een van de aanwezige opgezette dieren. Er zijn onder andere kikkers, vogels, aapjes, een schildpad en een vleermuis als voorbeeld aanwezig. Er wordt geschilderd met latexverf op hout. Per workshop kunnen er maximaal 20 deelnemers zijn. Deelname is mogelijk door iedereen vanaf 7 jaar. Reserveren voor de workshop via telefoonnummer 070 - 3381407 of per e-mail jkallasingh@museon.nl tot een week voor aanvang. De kosten zijn E 7.50 per deelnemer.

De workshop 'Dieren komen uit de verf' is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen. Iedereen wordt door de docent op zijn eigen niveau begeleid. Het is een leuke gelegenheid om samen met uw (klein)kind actief aan de slag te gaan.

De workshop 'Dieren komen uit de verf' is opgezet 'met een knipoog naar de permanente expositie 'Jouw wereld Mijn wereld'. In de workshop maakt u 'kunst' naar de natuur.
Kijk voor meer informatie op de website www.museon.nl

Bezoekersinformatie

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's)

Toegangsprijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: E 4,- / jeugd 12 t/m 18 jaar: E 6,- / volwassenen:

E 7,50 / 65+ Pashouders: E 6,- . Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan
20 personen mogelijk.

Voorzieningen:
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl
www.museon.nl

Museon
Onder het motto 'Speelruimte voor kennis' wil het Museon door middel van educatieve en aantrekkelijke exposities en programma's met een zo breed mogelijk publiek communiceren. Het Museum geeft op toegankelijke wijze informatie over actuele thema's en ontwikkelingen in wetenschap en samenleving.