Ingezonden persbericht


Dance and Theatre Music

Zondag 14 januari om 20.00 uur in TheaterHotel De Oranjerie

Onder de titel 'Dance and Theatre Music' geven Harmonie St. Michaël van Thorn en de Koninklijke Philharmonie uit Bocholtz op zondag 14 januari 2007 vanaf 20.00 uur een spetterend nieuwjaarsconcert in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. In dit eerste dubbelconcert in 2007 uit de vermaarde Top 4-concertreeks maken beide topharmonieën een muzikale rondreis van klassieke meesterwerken tot oorstrelende musical- en Zuid-Amerikaanse composities.

Om 20.00 uur bijt organisator Harmonie St. Michaël uit Thorn onder leiding van dirigent Heinz Friesen het spits af met een programma dat acht boeiende werken omvat. De Thorner musici starten met de 'Ouverture Die Fledermaus' van Johann Strauss, gevolgd door een 'Concert voor Trombone en harmonieorkest' van N. Rimsky-Korsakov, waarbij de solo op trombone wordt verzorgd door Walter Hoeks. Vervolgens wordt een viertal wervelende dansen ten gehore gebracht: 'Danse Bachanale' uit Samson en Dalila van Camille Saint-Saens; walsen uit 'Der Rosenkavalier' van Richard Strauss; de 'Danse des Boufons' uit de opera Snégourotchka van N. Rimsky-Korsakov en tot slot de 'Sabeldans' uit het ballet Gayaneh van Aram Khatchaturian.

Na de pauze treedt de Koninklijke Philharmonie uit Bocholtz voor het voetlicht met een muzikaal programma waarin Latijns- en Zuid-Amerikaanse en muscial-elementen de hoofdtoon vormen. Dirigent Jos van de Braak start met 'Obertura Criolla' van Victor Scavuzzo, gevolgd door een selectie uit de musical 'Evita' van componist Andrew Lloyd Webber. Als memorabele afsluiting van het concert brengt de Philharmonie uit Bocholtz 'Symponic dances' uit de musical West Side Story van Leonard Bernstein en een daverende finale met 'Danza Final' uit het ballet 'Estancia' van Alberto Ginastera.

Toegangskaarten voor de uitvoering 'Dance en Theatre Music' kosten Eur. 10,00 per persoon en zijn verkrijgbaar via de kassa van TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Reserveren kan tevens via de website van Harmonie St. Michaël van Thorn: www.harmoniethorn.nl

Harmonie St. Michaël Thorn
Marc Dijkstra

t 0653-346161

---- --