Ingezonden persbericht


Persberichten

In het Vakantiebeurs Golfdorp kan iedereen een balletje slaan

Publicatiedatum: 22-11-2006

Persbericht

Utrecht, 1 december 2006

'Golfroute' voert langs gespecialiseerde aanbieders van golfreizen

In het Golfdorp op de Vakantiebeurs in hal 11 van de Jaarbeurs Utrecht kan iedere liefhebber een balletje slaan. Het dorp is bovendien het startpunt voor de speciale 'Golfroute', een trektocht naar de mooiste golfbestemmingen op de beurs. Beginnelingen kunnen in het dorp de kans grijpen de populaire golfsport gewoon eens een keer te proberen of om met andere spelers voorzichtig een eerste wedstrijdje aan te gaan. In het clubhuis of op het terras kunnen de resultaten onder het genot van een hapje of drankje worden doorgenomen. Alle facetten van de golfsport komen aan de orde in het dorp, dat is voorzien van een putting green, een driving range en een golfsimulator. Het Golfdorp wordt gebouwd door Indoor Sport Systemen van Steven van Daal, die met zijn praktische golfinstructie al veel succes heeft gehad op de meest uiteenlopende evenementen. Op de putting green, een met kunstgras bedekte vloerruimte van zeventig vierkante meter, kunnen de deelnemers proberen de bal van dichtbij in de 'hole', het putje, te slaan. De driving range neemt honderd vierkante meter in beslag. Hier kunnen de liefhebbers oefenen in het afslaan, de beginslag waarbij geprobeerd wordt de bal zo ver mogelijk in de juiste richting van de 'green' te laten landen. De trefzekerheid en de kracht van de afslag worden elektronisch gemeten, want de bal wordt natuurlijk keurig in een net opgevangen.

'swing analyzer'
De golfsimulator lijkt nog het meest op een echt partijtje golf. De speler slaat in een kooi naar een projectiescherm van twaalf vierkante meter. Zodra het balletje het scherm raakt, wordt de vlucht van de bal op het scherm overgenomen en ziet de speler waar deze in de groene virtuele ruimte terechtkomt. Het is mogelijk om met de simulator een wedstrijd van achttien holes te spelen met een echte tegenstander. Tijdens de Vakantiebeurs wordt een aantal varianten toegepast. Ook wordt gewerkt met een 'swing analyzer' die aangeeft hoe sterk, ver en zuiver de slag was met desgewenst een passend advies over het te gebruiken ijzer.

Materiaal
Voor de golfer is het gebruik van materiaal, de clubs of ijzers, kleding en schoeisel van groot belang. De bezoeker kan hiervoor op de Vakantiebeurs terecht bij het clubhuis van de firma Golf Plaza . Het Clubhuis en het terras van het dorp zijn de sociale, gemoedelijke trefpunten van de vele liefhebbers van de golfsport, die in Nederland steeds meer beoefenaars telt. In ons land staan momenteel ruim 275.000 golfers geregistreerd. Het zijn de leden van de 178 verenigingen die over een eigen baan beschikken, golfers in het bezit van een golfhandicap bewijs of golf vaardigheid bewijs. Daarnaast zijn er nog eens 41 verenigingen die geen eigen baan hebben.

In de kasteeltuin
De golfer speelt graag dicht bij huis maar neemt zijn eigen clubs, schoeisel en kleding ook het liefst mee op vakantie. Euro Relais is een van de verhuurders van vakantiehuizen dicht bij golfbanen. Dat maakt het mogelijk om tijdelijk op een kasteel in zuidwest Frankrijk te wonen en in de kasteeltuin de geliefde sport te beoefenen op een heuse negen holes baan. In zestien andere Europese landen kan deze reisorganisatie ook vakantiehuizen aanbieden die vlakbij een golfbaan zijn gelegen. Aanbieders uit Groot Brittannië en vooral Schotland en Wales bieden op de Vakantiebeurs via touroperators aantrekkelijke golfreizen aan. Spanje en Portugal beschikken eveneens over de nodige banen, die veelal in de kuststreken zijn gelegen.

á la de skipas
Frankrijk is een van de eerste landen waar alle golfers zonder verplicht lidmaatschap welkom zijn op openbare banen. Het land telt meer dan vijfhonderd golflocaties verspreid over het hele land: 68 in Parijs-Ile de France, 120 in het westen, 98 in het zuid westen, 128 in het zuid oosten en 97 het dichtst bij Nederland in het noord oosten. In Frankrijk is het mogelijk een golfpas te nemen waarmee van verschillende banen gebruik kan worden gemaakt, à la de skipas. Ook in het Caribisch gebied kan goed worden gegolfd, zoals blijkt in de stand van Trinidad & Tobago op de Vakantiebeurs.

Openingstijden
De openingstijden van de Vakantiebeurs 2007 zijn woensdag 10 tot en met zondag 14 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Let op: vrijdag 12 januari van 10.00 tot 22.00 uur. Bezoekersinformatie: tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut).

Noot voor de redactie (