Politie Groningen

Vrijdagmiddag 12 januari 2007

Provincie Groningen, 12-01-2007

Bedum: auto total loss door doorgereden vrachtwagencombinatie

De auto van een 52-jarige automobilist uit Delfzijl is vrijdagmorgen rond 8.00 uur op de N46 bij Bedum zwaar beschadigd geraakt. De automobilist reed in de richting van Groningen toen een busje met daarachter een vrachtwagen met dieplader hem tegemoet reed. Op de dieplader stond een rupsvoertuig dat breder was dan de
vrachtwagencombinatie. Het rupsvoertuig raakte de zijkant van de tegemoetkomende auto, waardoor deze in de berm terecht kwam. Het voertuig van de Delfzijlster raakte daardoor total los. De wagen van een 44-jarige automobilist uit Uithuizen die achter de Delfzijlster reed, raakte vervolgens beschadigd door losgeraakte onderdelen. De vrachtwagencombinatie reed door. De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer weten over de vrachtwagencombinatie met rupsvoertuig. Personen die meer informatie hebben over dit incident, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: agressieve winkeldief aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag een 57-jarige man uit Bedum aangehouden voor winkeldiefstal aangehouden. Hij liep zonder te betalen met een doos met gsm-accessoires onder zijn arm een elektronicazaak aan de Dierenriemstraat uit. Een medewerker liep hem achterna. Buiten de winkel ontstond een opstootje tussen de twee heren. Hierbij kreeg de medewerker een klap in zijn gezicht. Agenten hebben de verdachte aangehouden. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten, maar de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.

Groningen: gordel- en verlichtingscontrole

De politie heeft vrijdagmorgen op de Eendrachtskade een gordelcontrole gehouden. Hierbij werden 500 automobilisten gecontroleerd. Hiervan kregen 32 een bekeuring. Op de Stadsweg werd ook s morgens op fietsverlichting gecontroleerd, naar aanleiding van klachten. Hierbij werden in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven.

Zevenhuizen: verkeerscontrole

De politie heeft vrijdagmiddag op de Oudestreek in Zevenhuizen een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 104 voertuigen gecontroleerd. Er zijn boetes uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs of kentekenbewijs (8x), het niet dragen van een gordel (3x), het ontbreken van een kentekenplaat op een aanhangwagen (1x) en een onjuist beladen aanhangwagen (1x). De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Sint Annen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1077, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 153 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Delfzijl, De Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 750, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Oosterveldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 478, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 669, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.