Landstede


Dansend door de opleiding Marketing & Communicatie

Het is nog niet zo heel lang geleden dat potentiële sportkampioenen moesten kiezen: óf een carrière in de topsport, óf met het oog op de toekomst een opleiding volgen. Bij Landstede is deze keuze niet meer nodig.

Studenten krijgen in het Topsporttraject volop gelegenheid en ruimte om aan beide ambities tegelijk te werken. Een ultieme mogelijkheid waar de 19-jarige topsporter Ewoud Fidom dankbaar gebruik van maakt.

Het danstalent traint wekelijks 35 uur, terwijl hij ondertussen de opleiding Marketing & Communicatie volgt. Onlangs behaalde hij met zn Oekraïense partner Alla Andryuschenko de tweede plaats op het NK Ballroom & Latin in Poeldijk.

Sport zat Ewoud al van jongs af aan in het bloed. Op zn negende woonde de Hoogevener een dansles bij van zn ouders: hij was meteen verkocht. Naarmate hij zn prestaties verbeterde, viel hij steeds meer op bij de groten in de danswereld. Men zag een groot talent in mij, vertelt Ewoud.

Daarom besloot ik toen ik vijftien was te stoppen met voetbal en me geheel te wijden aan de danssport. En dat doet hij consciëntieus. Het lichaam houdt hij fit door 35 uur training per week, voeding en rust. Het is heel zwaar. Daarom heb ik gekozen voor een opleiding bij Landstede. Die onderwijsinstelling kent wat topsport betreft het klappen van de zweep, en ondersteunt me waar mogelijk.

Ook de stagebegeleider van het PR & Communicatie bedrijf Promótus geeft hem veel ruimte. Anders zou ik opleiding en danssport niet meer kunnen combineren. De sport vergt alles van me, fysiek en mentaal. Ik durf te stellen dat een doorsnee training zwaarder is dan een training voor eredivisievoetbal. Het is keihard werken.

Landstede heeft sport hoog in het vaandel. Ook in de sport draait het om mensen en hun unieke talenten, het beste uit jezelf halen en je houden aan de spelregels, waarden en normen. Sport is de maatschappij in het klein. Landstede sponsort sportclubs, biedt sportopleidingen, en geeft topsporters ruime mogelijkheden studie te combineren met topsport in het Topsporttraject. Zodat talenten op twee fronten kunnen scoren.

opleiding Marketing & Communicatie

Landstede & Sport