AutoRai

Dacia breidt productiecapaciteit uit

(1/12/2007)
Dacia breidt de capaciteit van de fabriek in het Roemeense Pitesti uit tot 350.000 autoâs per jaar in 2008. Nu komen jaarlijks nog 235.000 Daciaâs van de band. Dacia probeert met de uitbreiding de levertijd van de Logan te beperken. De Dacia Logan is ook in Nederland erg populair.
De uitbreiding van de productiecapaciteit moet leiden tot het terugdringen van de levertijd van de Dacia Logan, die nu twee maanden bedraagt. Ook is de productie van de Logan MCV van start gegaan. Deze praktische stationwagen, die ook leverbaar wordt in een zeven-persoons uitvoering, belooft eveneens een groot succes te worden. Van de Logan MCV, die vanaf 23 februari 2007 in Nederland te koop is, worden dagelijks driehonderd exemplaren gebouwd. Op de website www.logan-mcv.com is een teaser van de nieuwe Dacia te zien. De Logan MCV is ook van 29 maart tot en met 9 april 2007 op de AutoRAI te bewonderen.

Zakelijke rijders
Sinds de productiestart van de Dacia Logan, twee jaar geleden, zijn al 300.000 exemplaren gebouwd. De auto is ontwikkeld als gunstig geprijsde, maar volwaardige gezinsauto. Ook in Nederland vindt de Logan veel kopers. In 2006 werden tot nu toe achthonderd van deze compacte sedans verkocht; niet alleen aan particulieren, maar ook aan zakelijke rijders. Het Dacia dealernetwerk in Nederland is inmiddels uitgebreid tot 49 verkooppunten. Deze dealers zijn tevens Renault-dealer. Voor onderhoud kan de Dacia-klant terecht bij het gehele Renault dealernetwerk. Dit betekent ruim 200 servicepunten en dus een optimale landelijke dekking.

Nog meer Daciaâs
Dacia is onderdeel van Renault, dat voor de capaciteitsuitbreiding een bedrag van 100 miljoen euro investeert. In 2009 moet het programma van Dacia bestaan uit zes modellen. Eind 2007 wordt de bestelauto-variant, de Dacia Logan Van, geïntroduceerd. Renault Nederland, verantwoordelijk voor de import van Dacia in Nederland, streeft naar een verkoop van ruim 6.000 Daciaâs in 2009.