Dienstenbond CNV

Vernieuwde website over omgaan met langdurig verzuim en re-integratie 12-01-2007

De vakorganisaties FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Dienstenbond en de brancheorganisaties VACO, HIBIN en SCTX hebben een website ingericht die u helpt bij het voorkomen van (langdurig) verzuim en u te ondersteunen bij het weer aan slag helpen als u onverhoopt toch ziek wordt.

Ziek worden is lastig en komt altijd ongelegen. Naast het lichamelijk ongemak en wellicht extra belasting voor gezinsleden geeft een ziekmelding ook organisatorische problemen in het bedrijf. Zo moet er mogelijk vervanging worden geregeld. Niet zo lang geleden heeft de overheid de verantwoordelijkheden voor (zieke) werknemers en werkgevers verder vergroot zodat zieke werknemers zo snel mogelijk aan het werk kunnen. Alle reden voor werknemers en werkgevers om goed met verzuim en het voorkomen ervan om te gaan.

De website bestond al enige tijd, maar is onlangs drastisch vernieuwd. Bent u langdurig ziek of dreigt u dat te worden, kijk dan eens op www.platformgroothandel.nl. De website leidt u langs voorschriften, regels en richtlijnen. Het helpt u administratieve rompslomp te voorkomen, niet verstrikt te raken in de bureaucratie en ondersteunt u bij het weer zo snel mogelijk te herstellen en aan de slag te komen.

Wat kunt u op de website vinden?

* Handige tips om (langdurig) verzuim te voorkomen
* middelen die u als werknemer helpen bij het herstel en eventueel re-integratie

* Informatie over verzuimbegeleiding

* Informatie over wet- en regelgeving rond verzuim en re-integratie
* Branche-informatie

* Verwijzingen naar belangrijke organisaties
* Antwoorden op uw vragen over (het voorkomen van) langdurig verzuim en re-integratie; wilt u weten hoe zaken in elkaar steken, neem dan gerust contact op met de helpdesk tel. 035 - 699 15 91 of mail info@platformgroothandel.nl

* Op de website vindt u ook voorbeelden van hoe andere medewerkers uit de groothandel met langdurig verzuim en re-integratie zijn omgegaan. Hiermee kunt u zien welke aanpak in de groothandel het goed doet, of juist niet.

* Wilt u zelf uw ervaringen kwijt, dan horen we die graag van u. Mail goede en/of slechte praktijkervaringen naar info@platformgroothandel.nl

Voor de redactie:
Wilt u meer informatie over de website of over het Platform Groothandel, dan kun u contact opnemen met Piet Meij (tel. 035-6991574. mail piet.meij@orbis.nl) of Paul Nijhuis (tel. 035-6991572 mail paul.nijhuis@orbis.nl).