Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Milieulijst MIA\Vamil 2007 gepubliceerd

De Milieulijst MIA\Vamil is op 28 december 2006 gepubliceerd in de Staatscourant. De lijst, officieel de Aanwijzingsregeling willekeurige afschrijving en investeringsaftrek milieu-investeringen 2007, somt alle technologieën op die in aanmerking komen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) of de willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil). De regeling is per 1 januari 2007 in gegaan.

De Milieulijst 2007 bevat 25 nieuwe bedrijfsmiddelen. 56 bedrijfsmiddelen zijn vervallen en 106 bedrijfsmiddelen gewijzigd. MIA en Vamil zijn subsidies voor ondernemers op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of milieu-investeringen zoals stille laadmachines, een biobrandstofafleverstation of een biologisch ontzwavelingssysteem.

Kassen en stallen
De Groen Label Kassen zijn in overleg met de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nog niet op de Milieulijst gezet. Het huidige type Groen Label Kassen is gangbaar geworden en daarom moet het Groen Label Kas-certificaat worden aangepast. VROM en LNV werken aan een overbruggingsregeling voor de periode tot het nieuwe certificaat wordt ingevoerd. VROM verwacht de Groen Label Kassen binnenkort alsnog op de Milieulijst te kunnen opnemen.

Ook verschillende typen stallen staan nog niet op de lijst. Het wachten is nog op de maatlat Duurzame Veehouderij. Deze maatlat stelt eisen aan duurzame stallen om in aanmerking te komen voor MIA en Vamil. De maatlat richt zich in eerste instantie op ammoniak en dierenwelzijn. VROM en LNV overleggen nog over de criteria voor de maatlat, onder meer met de sector. Deze overleggen zullen zeer binnenkort zijn afgerond.

Meer informatie


* Dossier Mia en Vamil: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=6551

Download


Zie het origineel


* Aanwijzingsregeling willekeurige afschrijving en investeringsaftrek milieu-investeringen 2007 (pdf, 425 KB)