Gemeente Steenbergen

"persbericht" (12 januari 2007)

Aanpak vandalisme in Steenbergen

De structurele vernielingen van de laatste tijd in de kern van Steenbergen zijn voor burgemeester Jan Hoogendoorn aanleiding om tot actie over te gaan. Als verantwoordelijk portefeuillehouder openbare orde en veiligheid heeft hij met teamchef politie Peter Jobse hierover afspraken gemaakt. Zo start de politie dit weekend met extra surveillance in Steenbergen. De burgemeester en teamchef tolereren niet het gedrag van de vandalen.

De extra surveillance leidt tot een verscherpt toezicht en er komt direct onderzoek. Het team politie en de wijkagent gaan de ontstane situatie intensief analyseren. Op basis daarvan rapporteert de politie volgende week al aan de burgemeester. Daarna volgt direct een plan van aanpak met structurele vervolgacties. De acties moeten leiden tot het voorkomen van schade aan andermans eigendom en de openbare ruimte in de kern Steenbergen.
Met de uitgezette acties heeft burgemeester Hoogendoorn direct uitvoering gegeven aan de wens van de gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering van 21 december 2006 heeft hij dit toegezegd. Burgemeester Hoogendoorn doet ook een beroep op de inwoners om op te letten en om de vernielingen direct te melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Door op te klikken, opent u Door op te klikken, kunt u