BedrijfsautoRAI

Bruurs Transport: blind vertrouwen in MAN

(1/12/2007)
Loon- en Transportbedrijf Bruurs in Moergestel heeft vier nieuwe MAN TGAâs in gebruik genomen. Twee daarvan zijn uitgerust met het unieke HydroDrive aandrijfsysteem.
Omdat de economische vooruitzichten in de sector niet gunstig waren, stapte Bruurs over van loonwerk op het transport van zand en grind. Een verstandige keuze, blijkt nu, want de voertuigvloot van Bruurs groeide in relatief korte tijd uit tot negen voertuigen: allemaal MANâs. De nieuwe aanwinst omvat een MAN TGA 18.430 4x2, een 26.430 6x2 trekker en twee 28.430 6x6 bakwagens met widespread tandemstel. Deze laatste twee zijn tevens uitgerust met MANâs HydroDrive aandrijfsysteem voor de voorassen. Daarnaast heeft Wierda Voertuigtechniek in Joure de voertuigen voorzien van gestuurde en widespread geplaatste achterassen, waardoor het laadvermogen is toegenomen, de wendbaarheid nog groter is geworden en zowel de belasting van het tandemstel als de bandenslijtage verminderen.

Volgens Gerard Vrijsen, verkoper bij MAN Tilburg heeft de firma Bruurs een blind vertrouwen in de MAN techniek: âZonder een meter te hebben gereden plaatste, het Brabantse bedrijf de order voor deze TGAâs met HydroDrive,â aldus Vrijsen. De vier nieuwe voertuigen zijn geleverd door dealerbedrijf MAN Tilburg.

HydroDrive
HydroDrive is speciaal ontwikkeld voor voertuigen die alleen onder bijzondere omstandigheden extra tractie nodig hebben. HydroDrive werkt met hydraulisch aangedreven wielnaafmotoren in de vooras en wordt naar behoefte ingeschakeld indien de extra tractie nodig is. Belangrijke voordelen van deze bouwwijze zijn het brandstofverbruik, de wendbaarheid, het lagere systeemgewicht en de geringe bouwhoogte.