--------------------------------------------------------------------------
     In 2006 detecteerde Meucci Solutions 50.000 sim boxen in Europa      
--------------------------------------------------------------------------


Gent, 01/12/2007

Het bedrijf Meucci Solutions, gespecialiseerd in kwaliteitsmetingen tussen telecomnetwerken, spoorde in 2006 niet minder dan 50 000 sim boxen op bij voornamelijk Europese mobiele operatoren. Sim boxen, ook wel GSM gateways genoemd, worden gebruikt om op een oneigenlijke manier de interconnect te bypassen en internationale oproepen om te leiden naar nationale gsm-gesprekken. Hierdoor worden de interconnect tarieven omzeild en mislopen de operatoren inkomsten die hen rechtmatig toekomen. Op jaarbasis kan het verlies makkelijk oplopen tot 3 500¤ per sim box.

Naast het financiële verlies, knagen sim boxen ook aan het imago van de mobiele operator. De sim box bypass zorgt voor een mindere kwaliteit bij de eindgebruiker. De nietsvermoedende abonnee ondervindt een slechte gesprekskwaliteit of moet meerdere malen proberen voor een gesprek doorgaat. Ook ziet hij het nummer van zijn gesprekspartner niet of valt de verbinding plots weg. De eindgebruiker schrijft dit vervolgens onterecht toe aan een slechte netwerkkwaliteit van zijn operator.

Direct bruikbare rapporten

De 50 000 sim boxen zijn het resultaat van testen voor 25 klanten in 13 Europese landen. De testen worden centraal aangestuurd vanuit Gent (België) en uitgevoerd op het eigen netwerk van probes. Dit platform is nu al actief in 40 landen over heel Europa, Zuid-Oost Azie, Australië en Noord-Amerika. Het aantal probes zal in 2007 wereldwijd nog verder toenemen.

Het platform bestaat uit probes die uitgerust zijn met modems met simkaarten en telefoonlijnen van de telecomoperatoren in elk land. Meucci Solutions laat deze probes voortdurend verschillende soorten oproepen naar elkaar maken. Hierdoor kan Meucci Solutions de kwaliteit vanuit het standpunt van de eindgebruiker meten. Een team van experten in Gent analyseert vervolgens de vele duizenden testresultaten. Uiteindelijk krijgt de mobiele operator een kant-en klaar rapport met een lijst van sim boxnummers waartegen hij kan optreden.

Ambitieuze groeiplannen

Door de sterke vraag naar kwaliteitsmetingen tussen de verschillende telefonienetwerken groeit Meucci Solutions fors. Conrad Tuytte, CEO van Meucci Solutions: "We zijn een jonge onderneming en 2006 was voor ons echt het jaar van de doorbraak. We sloten contracten af met bijna 30 mobiele operatoren waaronder 3 uit de Europese top 5. Ook 2007 wordt cruciaal voor ons omdat we een aantal nieuwe producten lanceren. We breiden ons actieterrein uit naar Amerika, Azië en het Nabije Oosten. De nieuwe producten zoals Roaming Testing en VoIP Monitoring, bevestigen de filosofie van Meucci Solutions en bieden onze klanten een direct meetbare toegevoegde waarde. We willen onze klanten een compleet beeld geven van het verkeer dat over hun netwerk gaat. Dit impliceert dat we zowel voice als dataverkeer testen en dat zowel van als naar vaste en mobiele netwerken. Dit maakt van ons een unieke partner voor de operatoren."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Meucci Solutions (www.meucci-solutions.com)
Meucci Solutions biedt mobiel telecomoperatoren een unieke waaier totaaloplossingen zoals simboxdetectie, kwaliteitsmonitoring voor Roaming en Interconnect en Roamingimplementatie. De servicegerichte aanpak minimaliseert de operationele impact op klanten. Al de producten en diensten zijn gebaseerd op het 'Global Monitoring and Testing Platform' van Meucci Solutions dat momenteel in meer dan 40 landen actief is en voortdurend wordt uitgebreid. Meucci Solutions heeft zijn hoofdkantoor in Gent (België).
Voor meer informatie

- Conrad Tuytte, CEO Meucci Solutions , Tel: +32 (0)9 239 02 11 ? Email: info@meucci-solutions.com

- Caroline Leysen, PR Consultant NewsEngine PR , Tel : +32 (0)3 260 96 49 ? Email : caroline.leysen@newsenginepr.com
Ref.:MEUCCI0002-41837E