Politie Haaglanden

Persberichten 12 januari

Haaglanden, 12-01-2007

Politie zoekt getuigen schietpartij

Den Haag - De politie reageerde dinsdag 9 januari rond 16.00 uur op een melding van een schietpartij op de Vaillantlaan. Op de locatie constateerden de agenten dat er geen gewonden waren. De politie hield één verdachte van 26 jaar uit Den Haag aan. De recherche onderzoekt het schietincident.

Heeft u informatie die de politie helpt het onderzoek? Bel met de recherche van politiebureau Hoefkade via: 0900 - 8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

Hennepkwekerijen ontmanteld

Den Haag - De politie heeft donderdag vijf hennepwekerijen ontmanteld. In woningen aan de Beetsstraat, de Fijnjekade, de De Genestetlaan, de Guido Gezellestraat en de Jan Wapstraat werden vier kwekerijen met in totaal 739 planten aangetroffen. In een woning was de kwekerij reeds ontmanteld, maar stond nog wel kweekapparatuur. Alle planten en apparatuur zijn vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaren van beide kwekerijen.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Den Haag - Een 31-jarige Haagse bromfietser raakte donderdagmiddag omstreeks twee uur lichtgewond bij een aanrijding op het Trekvlietplein. De man werd aangereden door de 32-jarige bestuurder van een brommer die het slachtoffer geen voorrang verleende op de kruising met de Binckhorstlaan. De 31-jarige is met letsel aan zijn schouder naar het ziekenhuis gebracht.

Eén op de zes te snel

Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Maanweg zijn woensdagavond 122 van de 730 gecontroleerde automobilisten door een (onopvallende) radarauto van Politie Haaglanden betrapt op het overtreden van de maximumsnelheid. Een (zichtbare) lasercontrole op dezelfde locatie leverde beduidend minder overtredingen op: van de 430 gecontroleerde bestuurders, reed er slechts één te hard.

Snelle Pool

Den Haag - Een 27-jarige Pool is donderdagochtend even na middernacht aangehouden wegens een fikse snelheidsovertreding. De man reed met 93 kilometer per uur over de Erasmusweg, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. De verdachte kon na het betalen van de boete van 300 euro het politiebureau verlaten. De man verklaarde niet te weten dat de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom in Nederland 50 km/uur is.

Twee 19-jarige winkeldievegges aangehouden

Den Haag - Twee Haagse vrouwen van 19 jaar zijn donderdag 11 januari omstreeks 17.40 uur aangehouden door de beveiliging van een grote kledingwinkel aan de Spuistraat voor het stelen van kleding. De beveiligingsbeambte vertrouwde het niet toen de dames met kledingstukken en tassen uit de paskamers kwamen. Na controle bleek dat zij diverse kledingstukken alvast in de tassen hadden gestopt. Ook trof de politie kleding aan van een andere grote winkelketen. De dames bekenden de diefstal en leverden de kleding in. Twee kledingstukken waren beschadigd als gevolg van de diefstal. Deze twee kledingstukken moesten de dames betalen. De twee vrouwen konden met een proces-verbaal op zak het politiebureau verlaten.

Mishandeling

Den Haag - Een 17-jarige Haagse jongen is om nog onbekende reden donderdag omstreeks 16.45 uur in een bushaltehokje aan het Kaapseplein door een onbekend gebleven man vol op het gezicht geslagen. Het slachtoffer stond samen met deze man te wachten op de bus. Het slachtoffer vertelde dat de man hem lange tijd aanstaarde en vervolgens ineens uithaalde. Het slachtoffer hield een gebroken neus aan deze mishandeling over en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijvaardigheid?

Den Haag - De politie heeft een 75-jarige automobilist donderdag omstreeks 17.00 uur op de Paralellweg klem moeten rijden, omdat hij zeer langzaam reed en totaal niet reageerde op het stopteken, de sirene en andere aandachtsvestigingen. Het viel de politie op dat veel auto's om een personenauto heen zwenkten. Deze auto bleek een snelheid te hebben van 20 km per uur. De bestuurder handhaafde deze snelheid ondanks de signalen van het politievoertuig. Op een gegeven moment stopte de man in de bocht van de weg abrupt en stapte hij uit. De politie sprak de man aan op zijn rijgedrag, maar de man begreep hier niets van. Ook bleek bij controle dat de spiegels in de auto de verkeerde kant op stonden, waardoor de man geen zicht had op de omgeving. De man moet eerst zijn rijvaardigheid laten testen voordat hij zijn auto weer mag besturen.

Politie zoekt getuigen mishandelingen

Zoetermeer- Een 16-jarige Zoetermeerse is donderdagochtend omstreeks acht uur op de Leopoldhoeve nabij het reclamebord van de Ranstadrail mishandeld door een groep licht getinte jongens. Twee jongens uit de groep mishandelden het slachtoffer. Zij werd geschopt en geslagen. Het signalement van de jongen die het slachtoffer schopte is 1.80 m lang, droeg een donker bruine grote jas met een bontkraag en had schoenen aan met witte zolen. De jongen die haar vasthield had een fors postuur, jas met lichtkleurige bontkraag. De derde jongen schreeuwde heel hard, droeg een wit hoofddeksel, hele donkere kleding en had een normaal postuur.

Het slachtoffer herkende de jongens van een eerdere mishandeling van haar vriend. Deze 17-jarige jongen werd op vrijdag 10 november 2006 op de Schubertrode door een groep jongens mishandeld. De jongen liep nabij de ingang van een school op de Schubertrode. Daar zat op een bankje een groep van 5 licht getinte jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Twee jongens uit de groep stonden op en mishandelden het slachtoffer. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen. Hij moest zich door een arts laten behandelen.

Heeft u informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachten? Bel met politiebureau Zoetermeer via: 0900 - 8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.

61 fietsers zonder licht

Zoetermeer - Bij een fietsverlichtingscontrole op donderdagochtend 11 januari op de Eerste Stationsstraat kregen 61 fietsers een bekeuring omdat zij zonder licht fietsten. De politie controleerde tussen 07.15 en 08.20 uur de fietsverlichting.

Niet te snel

Zoetermeer - Een 16-jarige jongen uit Benthuizen is donderdagmiddag aangehouden als verdachte van een diefstal uit een school. Tijdens de pauze, om 12.00 uur, kwam een groep jongens de school aan het Van Doornenplantsoen binnen en nam twee tassen weg. De conciërges zagen dit gebeuren en zetten direct de achtervolging in. Tijdens de achtervolging bleek dat de conciërges sneller konden rennen dan de 16-jarige jongen en hielden hem aan. De jongen bleek niet de tassendief te zijn, het was gedaan door andere jongens uit de groep. Hij was hard gaan rennen, toen de rest van de groep ook ging rennen.

Paraplu kapot

Zoetermeer - Rukwinden vernielden donderdagmiddag de paraplu van een 43-jarige vrouw uit Breda. De vrouw had de paraplu net gekocht bij een warenhuis in het Stadshart. Uiterst verbolgen ging de vrouw terug naar de zaak en eiste een nieuwe paraplu. Toen zij die niet kreeg, nam ze er maar een uit het schap mee en verliet de zaak. De vrouw werd vervolgens aangehouden voor winkeldiefstal en kreeg een bekeuring.

Beginnende bestuurders onder invloed

Zoetermeer - De politie hield vrijdagochtend twee beginnend bestuurders aan die met een slok op waren gaan rijden. De eerste bestuurder, een 29-jarige Zoetermeerder, werd om 01.06 uur op de Zwaardslootseweg gecontroleerd. Aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (130 ugl).

Om 03.50 uur controleerden politieagenten een 18-jarige automobilist uit Zoetermeer in de Eerste Stationsstraat. Ook deze beginnend bestuurder had gedronken zo bleek uit een blaastest. Aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (115 ugl). De wettelijke grens voor beginnend bestuurders ligt bij 88ugl. Beide verdachten kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Valse naam, ongeldig rijbewijs, dronken

Delft - De politie zag donderdag 11 januari een personenauto rijden op de Mercuriusweg. De 44-jarige bestuurder uit Leiden vertoonde vreemd rijgedrag door niet duidelijk aan te geven welke richting hij op wilde. De politie controleerde de bestuurder en het voertuig. De bestuurder kon zich niet legitimeren en rook naar alcohol. Aan het politiebureau blies hij 470 ugl en gaf een valse naam op. Uit onderzoek van de agenten bleek wie hij werkelijk was en dat hij reed zonder geldig rijbewijs. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Aangehouden voor rijden op gestolen fiets

Delft - Agenten zagen op donderdag rond 18.15 uur op de Oude Delft twee jongens op een fiets zonder verlichting én tegen de richting in rijden. Eén van de jongens, 16 jaar uit Delft, verklaarde eigenaar van de fiets te zijn. Bij het natrekken van de fiets bleek echter dat via het internet aangifte was gedaan voor diefstal van de fiets. De jongen werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De fiets gaat terug naar de eigenaar.

Verlichtingcontroles

Delft - De politie hield op donderdag twee verlichtingscontroles. De eerste controle vond plaats tussen 18.00 uur een 23.00 uur op de Mekelweg. Veel fietsers reden met verlichting. Toch kregen 28 bestuurders een bekeuring. Tijdens een controle op het Landmeterpad kregen 12 bestuurders een bekeuring voor het rijden zonder verlichting.

Zonder autogordel betrapt

Leidschendam-Voorburg - Tijdens een verkeerscontrole op donderdag 11 januari van 9.45 uur tot 11.00 uur op de Laan van Nieuw Oosteinde schreef Politie Haaglanden tien bekeuringen uit, omdat bestuurders de autogordel niet droegen. Daarnaast kunnen drie automobilisten een bon verwachten, omdat zij niet handsfree belden. Een automobilist kreeg een proces-verbaal, omdat hij reed zonder rijbewijs.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden

Leidschendam-Voorburg - Twee mannen die verdacht worden van het stelen van een dvd-speler zijn op donderdag 11 januari rond 18.10 aangehouden. De bedrijfsleider van een elektronicawinkel aan de Liguster zag dat één van de verdachten een dvd-speler uit de doos haalde en daarmee wegrende. Op de Schout van Eijklaan werden de verdachten, een 27-jarige man uit Rijsenhout en een 25-jarige Hagenaar, in hun kraag gegrepen. De dvd-speler is in beslag genomen en de recherche onderzoekt de diefstal.

Hennepkwekerijen in Westland

Westland - De politie van Bureau Westland heeft donderdag twee hennepkwekerijen aangetroffen. Politieagenten troffen omstreeks tien uur 's ochtends in een woning aan de Kraaijenstein in Honselersdijk 43 moederplanten en 104 stekjes aan. De 30-jarige bewoner is aangehouden. In een huis aan de Molenstraat in 's-Gravenzande trof de politie een hennepkwekerij aan waar zojuist was geoogst. De hennepplanten zaten in twee vuilniszakken. Er werden geen aanhoudingen verricht. De planten en apparatuur die in beide kwekerijen werden aangetroffen, zijn vernietigd.