Persberichten Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 12-01-2007

Poging diefstal koper

BILTHOVEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op een bedrijventerrein aan de Leijenseweg twee mannen aangehouden die bezig waren met het stelen van koper. Een beveilingsbedrijf had via bewakingscameras gezien dat er twee personen op het terrein aanwezig waren en seinde de politie in. Agenten troffen op het terrein een 21-jarige en een 23-jarige man aan uit Bilthoven. Op het terrein stond koper klaar om mee te nemen. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het bedrijf heeft aangifte gedaan voor poging diefstal.

Fietser gewond bij aanrijding

MAARTENSDIJK Donderdagmiddag rond 17.15 uur is een 9-jarige jongetje uit Maartensdijk gewond geraakt bij een aanrijding. Het jongetje fietste over de Dorpsweg toen een 87-jarige automobilist bij het afslaan hem over het hoofd zag. Het jongetje heeft bij de aanrijding een gebroken scheenbeen opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijden onder invloed

ZEIST Donderdagavond rond 19.00 uur heeft de politie een 38-jarige automobilist uit Zeist aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Agenten zagen over de Promenade een man rijden in een auto die niet verzekerd en APK gekeurd was en hielden hem staande. Toen een van de agenten de man aansprak rook hij naar alcohol. De blaastest wees uit dat de man te veel gedronken had en hij werd hierop aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 420 ug/l. De Zeistenaar kreeg drie bekeuringen voor het rijden onder invloed, niet verzekerd zijn en vervallen APK keuring.

Een week lang snelheidscontroles

ZEIST - De politie heeft in de week van 4 tot 10 januari verschillende snelheidscontroles gehouden op de Panweg en de Dreef. Allebei wegen waar maximaal 50 km/uur mag worden gereden.

In totaal zijn ongeveer 980 voertuigen met de lasergun gecontroleerd en werden 55 bekeuringen uitgeschreven. De hoogste gemeten snelheid was 106 km/uur. Een 21-jarige man uit Zeist schreef dit exces op 8 januari op zijn naam en moest zijn rijbewijs inleveren.

De politie ontving positieve reacties van buurtbewoners die eerder bij de politie hadden geklaagd over de snelheidsovertredingen aan de Panweg en Dreef.