Franse veredelaars kiezen voor Nederlandse software


MALICORNE(F)/LEIDERDORP, 20070111 -- De veredelaars van het Franse bedrijf Delbard werken binnenkort met Verdi, de veredeling software van het Nederlandse bedrijf Distel Software. Delbard is wereldwijd een belangrijke speler op het gebied van glastuinbouw. Op meer dan 600ha worden in Malicorne Frankrijk zowel rozen als fruitbomen ontwikkeld, gekweekt, vermeerderd en verhandeld. Partners van over de hele wereld* zullen dankzij Verdi alle resultaten van hun bloeiproeven centraal kunnen bijhouden en gegevens kunnen uitwisselen via het systeem op de hoofdlocatie in Frankrijk. Hiervoor zal door Distel onder andere een speciale webapplicatie geleverd worden en zal men wereldwijd gaan werken met Distel's Earth Remote Module.

Hiermee is het mogelijk om, in combinatie met onze software, waar ook ter wereld toegang te krijgen tot de database. Zo kan men op locatie eenvoudig data inzien en invoeren met betrekking tot de teelt, moerplanten, uiterlijke kenmerken, et cetera. Draadloze netwerken (WiFi) en access points zijn hiermee verleden tijd.

Motivatie Delbard
Het grote voordeel van Verdi zit `m in de uniforme registratie. Er ontstaat één database voor meerdere gewassen waaruit alle medewerkers de juiste en meest actuele informatie kunnen halen. Met het programma halen veredelaars snel en eenvoudig historische informatie, stambomen, foto's en andere informatie op hun computerscherm. En waar nu nog veel en vooral belangrijke informatie grotendeels in de hoofden van medewerkers zit opgeslagen, legt Verdi dit gestructureerd vast op de harde schijf. "Zo stel je dit `bedrijfskapitaal' voor altijd zeker", aldus Pierre Jeanne van Delbard. "Mede doordat Verdi een uniforme werkwijze afdwingt, zijn onze veredelaars met dit programma minder tijd kwijt aan allerlei administratieve handelingen en houden zij meer tijd over voor het echte veredelingswerk. De efficiency gaat daarmee fors omhoog."

*(Noord en Zuid Amerika, Rusland, China, Canada, Noord Afrika, Brazilië, Australië, Libanon, Joegoslavië, Roemenie, Kenia, Tsjaad en Iran)





Software n i e u w s