Medecins Sans Frontiers

SLIKKEN OF STIKKEN?
MILJOENEN MENSENLEVENS ZIJN IN GEVAAR.

TEKEN NU VOOR GOEDKOPE (AIDS)MEDICIJNEN!

Als medicijnenfabrikant Novartis zijn rechtszaak tegen India wint, dreigt de behandeling van miljoenen mensen die afhankelijk zijn van merkloze medicijnen, in gevaar te komen.

Miljoenen patiënten in Afrika en Azië zijn aangewezen op goedkope merkloze medicijnen. Betaalbare medicijnen zijn noodzakelijk voor de behandeling van hiv/aidspatiënten in onze projecten. Merkloze medicijnen uit India geven 80% van de 80.000 aidspatiënten van Artsen zonder Grenzen een nieuwe kans op leven.

Novartis probeert de Indiase patentwet, waardoor merkloze medicijnen daar heel goedkoop kunnen worden gemaakt, veranderd te krijgen. Als Novartis deze rechtszaak wint, moeten deze medicijnen nu ook in India gepatenteerd worden en worden zij veel te duur voor miljoenen mensen én voor Artsen zonder Grenzen.

Help ons druk uit te oefenen op Novartis: teken nu onze petitie en doe
- met ons - een dringend beroep op Novartis om deze rechtszaak te laten vallen!

Onderteken nu onze petitie:

Teken voor goedkope medicijnen en maak het verschil! De levens van miljoenen mensen dreigen in gevaar te komen. Help ons druk uit te oefenen en zeg tegen Novartis dat ze deze rechtszaak moeten laten vallen! Geef voorrang aan patiënten in plaats van patenten! De petitie met alle namen wordt aangeboden aan Novartis.

Onderteken nu onze petitie:
Voornaam: ____________________
Achternaam: ____________________
Woonplaats: ____________________
Land: E-mailadres:

____________________
Wil je de digitale nieuwsbrief van Artsen zonder Grenzen ontvangen?

Controleer je gegevens. Je e-mailadres wordt alleen door Artsen zonder Grenzen vastgelegd en niet aan derden verstrekt. Stuur petitie Zie het origineel