Gemeente Drechterland

Kavels bedrijventerrein Zuiderkogge III in Hem/Venhuizen

Heeft u belangstelling voor een kavel? Dan geven we hierna op hoofdlijnen de meest relevante aspecten.

Allereerst attenderen wij u erop, dat uw bedrijf moet zijn toegelaten binnen het bestemmingsplan. Voor kleinschalige bedrijven, die een geringe overlast op het milieu geven, zal dit meestal het geval zijn.

De uitgifteprijs bedraagt momenteel ⬠79,-- per m' excl. btw. k.k. Wanneer het perceel grenst aan openbaar water wordt voor de tot het talud behorende grond een prijs gehanteerd van ⬠25,-- per m', excl. btw. k.k.

Zonder op dit moment geheel volledig te zijn, brengen wij het volgende onder uw aandacht:

* Per bouwperceel bedraagt het bebouwingspercentage max. 60%. Met een vrijstelling kan dit in bepaalde gevallen worden verhoogd tot 80%.

* Als afstand tot zijdelingse perceelsgrens geldt een maat van 3 mâ. T.o.v. de openbare weg of openbaar water ligt -conform de bestemmingsplankaart- de bebouwingsgrens op 5 mâ.
* De max. goot- en nokhoogte bedragen 7 m resp. 10 m.
* Het dak mag zowel plat als hellend (tot max. 50º) worden gemaakt.
* De bouw van een bedrijfswoning is niet toegestaan.
* Dit geldt in beginsel ook voor detailhandel.
* In de parkeerbehoefte moet op eigen terrein worden voorzien.
* Langs de Elbaweg en de oostgrens van het plan gelden extra eisen aan de representativiteit van de gebouwen.

* Infrastructuur voor nutsaansluitingen is aanwezig, evenals standaardbekabeling voor elektronisch verkeer. Het verzorgen van de aansluitingen is een verantwoordelijkheid van de koper.
* Er zullen bepaalde eisen worden gesteld aan terreinafwerking, terreinafscheiding, evt. buitenopslag, gebruik aanduiding bedrijfsnaam/logo - bedrijfskleuren - reclame-uitingen.
* Ten aanzien van brandveiligheid en milieu is de geldende regelgeving van toepassing.

Wij wijzen u er nadrukkelijk op, dat uiteindelijk de voorschriften van het bestemmingsplan en van de optie- en/of koopovereenkomst bepalend zullen zijn.
Verder zult u begrijpen, dat een criterium bij kaveluitgiften is, dat die op een goede wijze passen binnen een lijn van courante vervolguitgiften. Ook behouden wij ons het recht voor vrijelijk over percelen te beschikken zolang er geen sprake is van een optie-overeenkomst.

Als u interesse heeft in een optie of aankoop, dan wel nadere informatie wenst, kunt u contact opnemen met Henk Rood. Hij is bereikbaar onder telnr. 0228 352 209.

De bijlagen geven niet aan welke percelen verkocht zijn of in optie staan.

---

documenten
Optieovereenkomst Bedrijventerrein
Kavelverdeling Bedrijventerrein Zuiderkogge III Oppervlakten bedrijventerrein Zuiderkogge III