Gemeente Dordrecht


---

Hoog water rond 01.20 uur en 10.00 uur

Door storm extra hoog water rond Dordrecht

Hanneke van Asdonck

Komende avond wordt rond 23.40 uur hoog water verwacht met een stand van 1.80 meter boven NAP. De hoogste stand is om 01.20 uur met 1.90 meter boven NAP. Morgenochtend om 06.30 uur wordt ook 1.80 meter boven NAP en om 10.00 uur ca. 2.00 meter boven NAP verwacht. De laagste kades in de Dordtse binnenstad liggen net onder die 2.00 meter boven NAP.
Het water kan dus overlast veroorzaken op plekken in de binnenstad die lager liggen dan 2.00 meter boven NAP. Daarom zal de Parkeerplaats Kraansteiger in ieder geval worden gesloten. Op enkele andere plaatsen staat het water aan de rand van de3 kades. Echter overlast wordt nog niet verwacht.

Bewoners van buitendijkse gebieden kregen begin december al een brief in de bus. Bewoners zijn dus op de hoogte wat de gevolgen kunnen zijn bij hogere waterstanden.

Informatie over actuele waterstanden is te vinden op de website van Rijkswaterstaat, op http://www.actuelewaterdata.nl/waterstand. Op de website van de gemeente Dordrecht is specifieke informatie te vinden over de hoogtes van kaden en straten in het buitendijkse gebied. De kadehoogten zijn te vinden in de rubriek Wonen en wijken Veiligheid Hoog water. Onder de persberichten vindt u uitgaande berichten van de gemeente.

PDF icoon hoogwater_kaart_2006.pdf

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482

Informatie