Project Gemeente Westland


Veel schade tijdens jaarwisseling in gemeente Westland Publicatiedatum: 11-01-2007

Na een eerste voorlopige inventarisatie schat de gemeente Westland de materiële schade die tijdens de afgelopen jaarwisseling is veroorzaakt op 135.000,--. Dit is de schade in het openbaar gebied voor rekening van de gemeente, de schades aan particuliere eigendommen zijn hier niet in verwerkt.

Veel schade werd veroorzaakt aan verkeers- en straatnaamborden. In totaal moesten tijdens oud en nieuw 395 borden het ontgelden. Verder sneuvelden er 31 ruiten van abris, werd er aan 60 speeltoestellen schade aangericht, raakten 59 lichtmasten beschadigd en ontstond er op 146 plekken (brand)schade aan straatverharding.

Burgemeester Van der Tak zegt in een reactie dat het college van B&W van Westland zeer ontstemd is. Het is schandalig dat er zoveel schade is aangericht. Het gaat hier wel om gemeenschapsgeld. Van dat geld kan je bij wijze van spreken een zwembad bijna een jaar lang openhouden.

De gemeente heeft bij de politie aangifte gedaan van alle schadegevallen en zal waar dit enigszins mogelijk is de schade op de daders verhalen.