Gemeente Rotterdam

Nr. 2
11 januari 2007

Ineke Bakker nieuwe algemeen directeur JOS

Mevrouw ir. I.M. (Ineke) Bakker is door het college van burgemeester en wethouders benoemd tot algemeen directeur van de gemeentelijke dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS). De benoeming gaat in op 19 maart 2007. Ineke Bakker is op dit moment nog directeur-generaal Ruimte bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM).

Mevrouw Bakker beschikt over ruime ervaring in het aansturen van complexe organisaties die met veel verandering te maken hebben. Vanwege haar bindend vermogen en gerichtheid op samenwerking is het college ervan overtuigd dat mevrouw Bakker over de juiste kwaliteiten beschikt om de dienst JOS te leiden bij de uitvoering van het sociale programma van het college. Dit programma bevat maatregelen om de sociale kwaliteit - meedoen en binding - in de stad te vergroten.

In haar loopbaan werkte Ineke Bakker eerder een langere periode voor de gemeente Rotterdam. Ze bekleedde diverse functies op het vlak van stadsvernieuwing en wijkbeheer voor zowel het stadsbestuur als de deelgemeenten (onder meer Delfshaven). Vanaf begin 1995 werkte ze vijf jaar, waarvan 3,5 als directeur, bij de dienst Stadsontwikkeling van de gemeente Dordrecht. Eind 1999 werd ze plaatsvervangend directeur-generaal van de Ruimtelijke Ordening bij het Ministerie van VROM. Op 1 november 2001 werd ze daar benoemd tot directeur-generaal Ruimte. Ineke Bakker studeerde Tuin- en Landschapsarchitectuur aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

De huidige algemeen directeur, mevrouw M.G. (Marian) Dekker vertrekt per 1 februari bij JOS. Zij wordt manager internationale relaties van de gemeente Rotterdam. Tot 19 maart neemt de directeur Ontwikkeling van JOS, de heer Hans Beekman, de taken van de algemeen directeur waar.

noot voor de redactie/