Politie Gelderland-Midden


Arnhem Veluwezoom

---

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen ex-vriendin
Publicatiedatum: 11-1-2007 14:56:41

Arnhem - In een woning in de Verschuerwijk in Arnhem heeft de politie donderdagochtend vroeg een 36-jarige man uit die stad aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 19-jarige ex-vriendin. De vrouw zou door de Arnhemmer zijn geschopt en getrapt maar had weten te vluchten waarna ze de politie waarschuwde. Volgens het slachtoffer, dat door het geweld niet zichtbaar gewond was, zou ze haar ex-vriend eerder in de stad zijn tegengekomen. Nadat hij haar voorgesteld had bij hem terug te komen zou ze met hem zijn meegegaan naar diens woning. Eenmaal binnen zou er ruzie zijn ontstaan waarbij het meisje zou zijn mishandeld. Volgens het slachtoffer zou ze in het verleden vaker door haar ex zijn mishandeld maar zou ze nooit eerder aangifte hebben gedaan. De Arnhemmer werd in zijn eigen woning aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. Door het meisje is nu wel aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpse botst tegen lantaarnpaal

Publicatiedatum: 11-1-2007 14:55:57

Arnhem - Een 26-jarige automobiliste uit Velp is woensdagavond op de Westervoortsedijk in Arnhem tegen een lantaarnpaal gebotst. De vrouw was daarbij met de schrik vrijgekomen. De auto van de Velpse moest worden afgesleept. Volgens de verklaring van de vrouw wilde ze ter hoogte van de Simon Stevinweg afslaan maar zou daarbij te vroeg ingestuurd hebben. Haar auto belandde daardoor in de middenberm. Een poging om te remmen haalde niets uit: de wagen gleed door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer met gestolen bromfiets aangehouden

Publicatiedatum: 11-1-2007 14:55:23

Arnhem - Een zestienjarige Arnhemmer is woensdagochtend door de politie in zijn woonplaats wegens het in bezit hebben van een gestolen bromfiets (heling). Agenten zagen de knaap rond kwart over elf over het Kramersgildeplein lopen met een bromfiets aan de hand. Bij een routinecontrole bleek de bromfiets in november van het afgelopen jaar te zijn gestolen vanaf de Van Borsselenstraat in de wijk Presikhaaf. Daarop werd de jongen aangehouden en de bromfiets in beslag genomen. De Arnhemmer is in verzekering gesteld voor onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilist met blauw zwaailicht van de weg gehaald
Publicatiedatum: 11-1-2007 14:54:04

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag een automobilist van de weg gehaald die met een blauw zwaailicht over de John Frostbrug in zijn woonplaats raasde. Een agente in vrije tijd zag de man met hoge snelheid in zijn auto over de brug rijden en wist hem bij de verkeerslichten staande te houden en waarschuwde haar dienstdoende collegas. De man verklaarde het zwaailicht voor de grap te hebben gebruikt toen hij een bekende op de andere rijbaan zag rijden. Het blauwe zwaailicht werd in beslag genomen en tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 11-1-2007 14:52:34

Arnhem - Door de politie van Arnhem zijn woensdag vijf verdachten opgepakt na meldingen van winkeldiefstallen. Het gaat om een 28-jarige Drielenaar, een 53-jarige vrouw uit Arnhem, een 36-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Nijmegen en een negentienjarig Arnhems meisje. De Drielenaar werd opgepakt nadat hij door beveiligingspersoneel was betrapt op diefstal van levensmiddelen uit een zaak aan de Velperbuitensingel. Bij een zaak aan de Hanzestraat betrapte een beveiligingsmedewerker een vrouw die met een Senseo koffieapparaat aan de haal was gegaan. Het bleek om de 53-jarige Arnhemse te gaan. De vrouw kreeg later een boete van 220 euro. Het stel uit Nijmegen werd aangehouden in winkelcentrum Presikhaaf. Beiden worden ervan verdacht cosmetica en scheermesjes te hebben gestolen ter waarde van ruim 400 euro. Bij onderzoek werden nog meer goederen aangetroffen die vermoedelijk gestolen waren bij een winkelcentrum aan de Dr. C. Lelyweg. Beiden kregen later een dagvaarding. Bij een supermarkt aan de Oostburgwal werd de 19-jarige Arnhemse aangehouden nadat ze een pakje smeerkaas ter waarde van 54 cent zou hebben gestolen. Het meisje bekende tegenover de politie vaker te hebben gestolen en kreeg uiteindelijk een boete van 130 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053