Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 11 januari

* POLITIE HOUDT VERDACHTEN MISHANDELING AAN

HEENVLIET- De recherche van district De Eilanden heeft twee mannen van 19 en 20 jaar uit Heenvliet aangehouden voor een mishandeling waarbij een 19-jarige inwoner uit Geervliet ernstig gewond raakte. Het slachtoffer reed vrijdagavond 22 december 2006 rond tien uur over de Toldam toen hij op de parkeerplaats van zijn fiets werd geslagen. Het slachtoffer is daarna naar huis gegaan waarna hij onwel werd. Hij werd vervolgens overgebracht naar het Eramus MC in Rotterdam waar hij met spoed werd geopereerd aan een bloeding in zijn hoofd. De beide verdachten konden na een getuigenoproep worden aangehouden en zullen vandaag worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris


* GETUIGENOPROEP BRAND IN HORECAGELEGENHEDEN

ROTTERDAM - In de nacht van donderdag op vrijdag 5 januari jl. brak er een uitslaande brand uit in twee horecagelegenheden aan de Zomerhofstraat. Beide panden werden door de brand volledig in de as gelegd. De recherche van district Noord die deze brand onderzoekt is op zoek naar getuigen, daar brandstichting niet wordt uitgesloten. Mocht u getuige zijn geweest van de brand of over andere informatie beschikken met betrekking tot deze brand neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnmmer 0800-7000.


* BEWONERS AANGEHOUDEN NA STOKEN VUURTJE IN HUIS

MAASSLUIS - Een 35-jarige bewoner van de GA Brederolaan en zijn 39-jarige vriendin werden woensdagavond in hun woning aangehouden voor brandstichting. Rond half twaalf meldde een buurtbewoner dat er een rooklucht vanuit de woning kwam. Politiemensen stelden een onderzoek in en zagen dat de ramen van de woning openstonden. De bewoners werden geroepen en verschenen één voor één, zwartgeblakerd voor een raam. Eén van hen zei dat hij was afgesloten door het energiebedrijf en daarom een vuurtje was gaan stoken in een pan met houtskool op een houten vloer. Samen met de brandweer werd een onderzoek ingesteld. De gehele woning was zwartgeblakerd met roet. De twee bewoners werden aangehouden voor brandstichting en na een douche op het politiebureau ingesloten.


* GEWAPENDE OVERVAL CAFÉ; POLITIE ZOEKT GETUIGEN

ROTTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag, kort na middernacht, vond er een gewapende overval plaats op een café aan de Roentgenstraat. Een nog onbekende man kwam de zaak in en eiste, onder bedreiging van een vuurwapen, geld van een medewerker. Met de buit ging de verdachte er in de richting van de Oranjeboomstraat vandoor. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in en wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).


* BEDREIGER HERKEND EN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht een RET-controleur te hebben bedreigd met een mes. Donderdag 16 november om half twee 's middags werd een man op metrostation Delfshaven aagesproken door een RET-controleur omdat hij rookte op het perron. De overtreder bedreigde vervolgens de controleur met een mes. Dit incident werd op een camera vastgelegd. Woensdagavond rond half zeven werd een man op Rotterdam Centraal Station bekeurd door agenten omdat hij rookte op het perron. De politiemensen herkenden de man vervolgens van de foto's van de camerabeelden van de bedreiging in november. Na fouillering werd bij de 37-jarige verdachte uit Ridderkerk een mes aangetroffen. Hij is aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANRIJDING AUTO EN TRAM
ROTTERDAM-OOST - Op de Vlietlaan botsten woensdagochtend rond kwart over tien een auto en een tram. De autobestuurder kwam daarbij klem te zitten in zijn wagen tussen de tram en een paal. De brandweer heeft de 22-jarige Rotterdammer uit de auto bevrijd. Het slachtoffer is met nekletsel naar het Erasmus MC ziekenhuis overgebracht en kon na behandeling naar huis.

Uitgave woensdag 10 januari

* VERDOVENDE MIDDELEN SOFT DRUGS
CARNISSE - Het Hennepteam van de gemeente Rotterdam heeft dinsdagmorgen een kwekerij ontmanteld in een woning aan de Van Oestendestraat. Bij het binnentreden door een curator trof men de kwekerij aan met 163 planten en de bijbehorende apparatuur. Ook de stroom werd illegaal verkregen. Planten en apparatuur zijn vernietigd. Een nader onderzoek wordt ingesteld SCHIEDAM - De politie van het district Waterweg - Noord heeft dinsdagmiddag, naar aanleiding van binnengekomen in formatie, een hennepkwekerij ontmanteld in een bedrijfspand aan de Nieuwe Maasstraat. Men trof een kwekerij aan met ongeveer 300 planten. Een onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld. OOSTERFLANK - De politie van het district Oost stelde dinsdagmorgen een onderzoek in in een woning aan het Lissabonwerf. In het onbewoonde huis trof men op de derde verdieping een ontmantelde hennepkwekerij aan. De schatting is, aan de hand van de aanwezige apparatuur en potten, dat de kwekerij een omvang had van enige honderden planten. De Eneco stelde vast dat de stroom illegaal werd verkregen. De woning is ontruimd. KRALINGEN - Bij een ontruiming door een deurwaarder van een woning aan het Jaffa trof de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij aan. Het ging om ongeveer 200 planten. De stroom werd illegaal verkregen. Alles werd in beslag genomen en vernietigd. Een onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld.